Ilyen volt a 70-es évek magyar álomkonyhája: lehet, hogy a tiétek is hasonló volt

A hetvenes években fellendült a bútoripar: a boltok konyhabútor-kínálatában azonban sokan csak gyönyörködtek.

Ilyen volt a 70-es évek magyar álomkonyhája: lehet, hogy a tiétek is hasonló volt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amikor a hetvenes években elindult a nagyszabású panelprogram, és egyre több fiatal költözött első lakásába, fellendült és nagyüzemivé lett a bútoripar, és a fővárosi gyárak mellett vidékiek is létesültek.

Abban az időben rendelés után lehetett bútorokhoz jutni, megérkezésükre azonban nagyon sokat kellett várni. A Centrum áruházakban egyszerűbb választékot, a Domusban a nyugatiasabb darabokat kínálták. Utóbbi készletét, ahogyan a bútorkiállítások termékeit is, inkább csak nézegették az álmodozó fiatalok. Sokan a szülőktől, nagyszülőktől örökölt asztalokkal és szekrényekkel rendezkedtek be, és csak egy-egy új holmit vásároltak maguknak, gyakran banki hitelre, ahogyan az most is sokszor előfordul.

Álomkonyhák a ’70-es években

Bár a panelkonyhákba beépített szekrények, jellemzően a Tisza Bútoripari Vállalat termékei kerültek, más típusú ingatlanokba továbbra is fennállt a kereslet a konyhabútorok iránt. Sok fiatal nézegethette a következő összeállításokat párás tekintettel, a szerencsésebbek pedig sok türelem és busás vételár ellenében hozzá is juthattak egy divatos konyhaszekrényhez.

Ezt is szeretjük