10 praktikus és mutatós ötlet aprócska fürdőkbe: így minden elfér benne
Egy pici fürdőszoba is lehet kényelmes és tetszetős, ha okosan rendezik be.

cover-fur
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Furcsa, évtizedekre visszanyúló építészeti tendencia, hogy az épülő lakásokban mindig a fürdőszoba alapterületéből spórolnak le négyzetmétereket, hogy a többi helyiség minél nagyobb lehessen. Pedig ez a szoba nem kevésbé fontos, sőt: a feltöltődés, a megújulás színtere a lakásban.

Ugyan a falakat egykönnyen senki sem szabhatja át, ezért inkább érdemes átgondolni, mit lehet kezdeni a parányi helyiséggel. Egyáltalán nem mindegy, hogy az embert milyen érzések járják át, amikor belép, és a bent töltött idő is csak akkor lehet üdítő, ha a környezet rendezett, kellemes és nem zsúfolt. Sokan úgy gondolják, hogy ez a pozitív atmoszféra kizárólag egy szellős, nagy alapterületű helyiségben teremthető meg, pedig a lehetőség ott lapul egy zsebkendőnyi fürdőben is. Kis odafigyeléssel, egy-egy szűk helyre szabott ötlettel és praktikus megoldásokkal még egy extrém kicsi térben is valóságos oázis varázsolható, ahol újjászületés lesz a fürdés, könnyebb a törölközők, köntösök és egyéb holmik tárolása, és kész élmény a bent tartózkodás.

10 ötlet aprócska fürdőkbe

A parányi fürdőszoba kialakítására úgy érdemes tekinteni, mint egy kreatív feladatra, az alkotás színterére vagy mint egy kirakós játékra, melyből végül kirajzolódik a megálmodott környezet. Legyen szó a helytakarékosságról, a tárolásról vagy az optimális berendezési tárgyak és kiegészítők beszerzéséről, a következő ötletek ihletet és inspirációt adhatnak a kialakításhoz.

Képek: Pinterest, szekrénysor, fiókok: XXXLutz.

Ezt is szeretjük