Nem kell hozzá semmi, csak az ember két keze: álomszép óriástakarók egyszerűen
Köss magadnak ágytakarót kötőtű nélkül!

kotott-6
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kötésről az ember azt gondolja, hogy időigényes, és főleg bonyolult. Pedig még csak kötőtű sem kell hozzá, hogy gyönyörű ágytakarókat készíthess 1-2 óra alatt kézzel - ezzel nemcsak a saját lakásodat díszítheted fel, az ötlet tökéletes lehet karácsonyi ajándéknak is, és biztosan örömet okozol vele.

A művelethez a két kezeden kívül szükséged lesz egy vastag fonálra. Minél vastagabb, annál jobb. Ezek beszerezhetőek rövidáru boltokban, vagy megrendelhetőek az interneten is. Számtalan különböző stílus elérhető belőlük, így igen könnyű teljesen egyedi takarót készíteni.

Így készíts ágytakarót saját kezűleg

Ha az ember kötött már az életében kötőtűvel, könnyen el tudja képzelni, hogyan működik a kézzel kötés, ugyanis ebben az esetben a karok töltik be a kötőtű szerepét. Minél vastagabb fonalat használ az ember, annál kevesebb hurokra lesz szükség egy ágytakaróhoz, és minél nagyobb ágytakarót igyekszik kötni, annál nehezebb lesz a teljes fonalmennyiséget felfűzni a kezére.

Az alábbi módszerrel könnyen elsajátíthatóak a kézzel kötés alapjai. Nagyobb takarónál ugyanezeket a mozdulatokat kell követni, csak annyi különbséggel, hogy a fonalat nem kell felfűzni a kézre, nyugodtan le lehet fektetni a padlóra, hogy jobban látszódjanak a készülő takaró valós méretei. Vastag fonálból még  egy nagyobb ágytakaró is könnyedén elkészíthető 30 perc-1 óra munkával, és az eredmény gyönyörű lesz. Nézd meg, milyen szép takarók készíthetőek házilag!

Ezt is szeretjük