Kényelmes, puha pihenőhely a cica számára: csak egy régi létra kell hozzá
Ezt a macskamászókát akár otthon is könnyen elkészítheted.

macska-maszoka-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cicák imádják magaslatról figyelni a világot, legyen az a szekrény, a könyvespolc vagy a tévé teteje. Innen belátják az egész birodalmukat, ezért érdemes olyan trónt adni alájuk, ami csak az övék.

Egy használt létrából akár saját kezűleg is elkészítheted a kedvencednek. Az eredmény rusztikus, egészen egyedi, és a cica biztosan odáig lesz érte. 

Így lesz mászóka a régi létrából

Semmi másra nem lesz szükség, csak egy régi, kinyitható falétrára, illetve néhány lécre, pallóra vagy bútorlapra, hogy a fokokon ülőkéket alakíthass ki. Rongyok, szőnyegdarabok is jól jöhetnek, hogy ezekkel kényelmesebbé tedd a cicának a kuckót. Rögzítésükhöz a legjobb megoldás a szög és a kalapács. 

macska-maszoka1

Néhány méter kötéllel körbetekerheted a létra lábát vagy egyéb pontjait, kaparófának. Ezt és a szöveteket akár egyszerű ragasztópisztollyal is felszerelheted. Ha készen van a cica új játszótere, akassz még fel rá macskajátékokat.

Egy kis festékkel tetszőleges színűre is festheted, hogy illeszkedjen a lakás többi bútorához, de, ha emellett döntesz, érdemes ezzel kezdeni, és mindenekelőtt finom csiszolópapírral kell szálkátlanítani a létrát. Így a festés is egyenletesebb lesz, és a cica sem sérülhet meg. Mielőtt nekiállnál az összeszerelésnek, hagyd megszáradni a festéket.

Az ülőkéket úgy teheted a legkényelmesebbé a cica számára, ha szőnyeggel vagy puha pamuttal borítod őket. Akár elhelyezheted itt a kosarát, vagy készíthetsz neki új kuckót is. Sok cica a függőágyat is szereti, egy ilyet is érdemes felszerelni a létra két lába közé, arra azonban ügyelj, hogy az anyag és a rögzítés elbírja a macskát.

macska-maszoka2

Vigyázz, hogy a különböző szögeket úgy verd be, hogy egyetlen kilógó fémrész se tudjon sérülést okozni a cicának, a létrát pedig - akármilyen stabilan áll is - érdemes több ponton rögzíteni, akár a falhoz, akár a padlóhoz, nehogy eldőljön, és gondot okozzon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csinálj olcsó, fűtött cicakuckót is!

Nemcsak a mászókával teheted cicakomfortossá a lakást. Könnyen készíthetsz otthon kedvencednek egyszerű, gyors, meleg kuckót, és biztosan imádni fogja.

Ezt is szeretjük