Így vízkőmentesítsd a kotyogóst: sokkal finomabb lesz utána a kávé
Egyáltalán nem mindegy, milyen kávéfőző tisztán tartásáról van szó. A kotyogóstól kezdve a kávépárnás gépig eltérő folyamatokra kell odafigyelni.

vízkőtleníés, kávéfőző
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az égett, avas ízű kávét senki nem szereti. Sokszor ez az előjele annak, hogy megindult a vízkövesedés folyamata, és ideje lenne kipucolni a kávéfőzőt. 

Minden ízlés kérdése, nem véletlenül kapható megannyi típusa a kávéfőzőnek. Egyesek inkább a hígabb, de aromás ízeket kedvelik, míg mások a jó erős, tömör feketéért vannak oda. 

Így kell vízkőteleníteni a kávéfőzőket 

Kotyogós kávéfőződ van? Esetleg a hétköznapi eszpresszógépre szavazol, vagy inkább kortyolsz lágyabb kávét a kávépárnás, POD-os gépből? Vannak, akik a dugattyús vagy French Press kávéfőzőért vannak oda, mivel nem kell hozzá áramot használni, így szinte bárhol kielégítheti a kávé utáni vágyat. Ezeknél a különböző típusú gépeknél nem lehet akármilyen durvaságú kávéőrleményt használni,  de egy közös pontjuk van: használat után mindegyiket ki kell pucolni, és érdemes rendszeresen vízkőteleníteni. A vízkőtelenítés gyakorisága függ a helyi vízkeménység fokától. Kemény víznek számít a 20 keménységi foknál magasabb víz, ilyen esetben havonta kell vízkőteleníteni. Közepesen kemény vizeknél, amiknek az értéke 10-20 között mozog, kéthavonta, 10 keménységi fok alatt, a lágy vizeknél pedig háromhavonta kell elvégezni a procedúrát. A területi vízkeménység mértékéről a lakóhely szerinti illetékes vízműveket lehet megkérdezni.

Perfetto, a kávészemektől az utolsó cseppig

A Dinamica Plus kávéfőző széles receptválasztékának köszönhetően minden napszakban elhozza a perfetto kávé pillanatot. Krémes cappuccino reggel, egy kis plussz energia ebéd után egy espresso társaságában, egy koffeinben gazdag hosszú kávé amikor már csak a napot szeretnéd túlélni. De’Longhi, frissen őrölt kávé minden csészében, bármelyik is legyen a kedvenced.

Promóció

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük