Így tisztítsd meg könnyen és gyorsan a kávéfőzőt: jég és só vagy egyszerű citromlé kell hozzá
A kávéfőző egykettőre beszennyeződik, megtisztítása azonban legalább ennyire könnyű.
A konyha egyik legtöbbet használt eszköze a kávéfőző, melynek megtisztítása sokak számára fejtörést okoz. Pedig a kávé csak egy igazán tiszta, higiénikus főzőből esik igazán jól.
Szerencsére vannak házi praktikák, amelyek segíthetnek gyorsan és könnyen végezni a művelettel. Noha sok módszer ecettel dolgozik, mások nem kívánnak ilyen kellemetlen szagú, a gépet is bebüdösítő eszközt. A következő két praktika csupán só, jég és citrom alkalmazását igényli.
A kávéfőző megtisztítása
A hagyományos, klasszikus kávéfőzők, mint amilyen a következő képen is szerepel, egyszerűen megtakarítható a sorolt természetes eszközökkel, vegyszerektől mentesen.
Tisztítás sóval és jéggel
A só és a jég meglepő párosítás lehet a kávéfőző átmosásában, de hatékonynak bizonyulhat. Végy 5-10 jégkockát, zúzd össze, majd keverd össze sóval, és ezt az elegyet adagold a kávéfőzőbe, majd kézzel csutakold át a belsejét. Végül, amikor a jég már olvad, önts némi vizet a gépbe, és indíts egy lefőzést. A műveletet zárd két tiszta vizes átmosással, mintha kávét főznél kávé hozzáadása nélkül.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Tisztítás citromlével
Az illatos, ártalmatlan, mégis erős citromlé is jó eszköz a kávéfőző megtisztításában. Hasonlóan működik, mint az ecet, és azonos módon kell alkalmazni. Érdemes üveges citromlé helyett valódi gyümölcsöt használni, mert így a természet ereje is hozzátesz valamicskét a végeredményhez. Egy rész szűrt citromlevet és két rész vizet önts a tartályba, és indítsd el a főzést, csakúgy mint máskor. Ha a citromos víz lefolyt, zárd két tiszta vizes körrel a műveletet.
A legszennyezettebb pontok a konyhában
Jó tudni, mely pontokon lakozik a legtöbb kórokozó a konyhában. Ezekre érdemes fokozottan figyelni az időszaki és mindennapos takarításkor.
7 pont a konyhában, ahol baktériumtelepek bújnak meg: sokan nem takarítják elég gyakran
Nem is gondolnád, milyen sok hely van, ahol kórokozók telepednek meg a konyhában.
Elolvasom