4 hatásos feng shui tipp, amit biztosan nem ismersz
Egészségre vágysz, vagy előléptetésre? A kapcsolatodon javítanál? Vesd be a feng shuit!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig még nem vetetted be a feng shui tippjeit, akkor itt az ideje. A több ezer éves hagyományokkal rendelkező kínai térrendezési tudomány segítségével hatással lehetsz életed azon területeire, amelyekkel kevésbé vagy elégedett.

Mindehhez ráadásul nincs másra szükséged, mint a feng shui útmutatásai szerint berendezni az otthonod, és az egyes helyiségeknek megfelelően használni a színeket és az anyagokat.

Korábbi cikkeinkben sorra vettük, hogyan érdemes átalakítanod az előszobát, mit kell tenned, ha a karriereden javítanál, és mi a teendő, ha a párkapcsolatod terén van némi tennivaló. Ám számtalan olyan titkos tippet rejt még a feng shui, amelyekkel egyszerűen és gyorsan javíthatsz az életed minőségén. Ezúttal ezekről rántjuk le a leplet!

A lakásod ajtaja legyen a legnagyobb!

Ahhoz, hogy a feng shui szerint az egyetemes létért felelős pozitív energia, a chi megfelelő mennyiségben lehessen jelen az otthonodban, a legfontosabb teendőd biztosítani számára az utat. Éppen ezért fontos, hogy az előszoba megfelelő kialakítása mellett ne feledkezz meg a bejárati ajtóról sem! A környezete legyen rendben, maga az ajtó legyen mindig tiszta, és ha lehet, dupla szárnyú.

Ha viszont a lakásodnak több bejárata is van, akkor nagyon ügyelj arra, hogy a főbejárat nagyobb legyen, mint az összes többi, így ugyanis biztosíthatod, hogy a chi ne szökjön ki a hátsó ajtón. Fontos továbbá, hogy a két ajtót ne kösse össze egyenes út, hiszen azon az energia úgy surran ki, ahogyan jött.

Fontos!
A bejárati ajtónak amellett, hogy nagyobbnak kell lennie a hátsó ajtónál, a ház vagy lakás méretével is összhangban kell lennie. Ha ugyanis így is kisebb, mint amekkorára szükség van, az értékes chi veszélyben lehet.

Az asztal legyen kerek!

Míg a pozitív energia, a chi jó hatással van az életedre, addig a sá, a negatív energia számtalan rossz dolgot eredményezhet. Ezért fontos, hogy ne adj számára teret: a lakásod legyen mindig világos, tiszta, a megfelelő helyiségekben a megfelelő színek és anyagok uralkodjanak, és ha lehet, óvakodj a hegyes, éles tárgyaktól!

Ez alól pedig nem kivétel az asztal sem, főként akkor, ha az az ebédlőasztal szerepét tölti be.

Az asztal négy sarka ugyanis sát szór szét a lakásban négy irányban, ráadásul használatakor a szemben ülők között ellenséges hangulat alakulhat ki. Ezért ha teheted, válj meg a négyszögletű asztalodtól, és szerezz be egy kerek, esetleg ovális típust, ezzel ugyanis semlegesíted a negatív energiát.

A fürdő ne legyen szomszédos a hálószobával!

Talán az egyik legkényelmesebb dolog, amikor a hálószobából közvetlenül nyílik a fürdőszoba. Jó tudni azonban, hogy a feng shui nem kedveli a fürdőt, ha pedig még a WC is ott található, akkor kifejezetten károsnak tartja a chi szempontjából. Az olyan vizes helyiségek, amelyekben tisztítás vagy tisztálkodás folyik, könnyen elnyelik a chit, helyette pedig a sának kedveznek. Ha ilyen helyiséggel közvetlenül szomszédos a hálószoba, akkor fokozottan ügyelj arra, hogy megóvd a negatív energiáktól, hiszen azok a párkapcsolatodra is rossz hatással lehetnek!

A fürdőszobában mindenképpen legyen lamellás szellőzőnyílás, emellett pedig ne feledkezz meg a rendszeres szellőztetésről sem. Ha teheted, ne csak a fürdő falait burkoltasd kerámiával, hanem a padlót is, ez az anyag ugyanis némiképp védelmet nyújt a hálószoba számára a sával szemben.

Jó, ha tudod!
Sokat tehetsz még, ha ilyen esetben fokozottan ügyelsz arra, hogy mindkét helyiségben betartsd a feng shui szabályait. Hogy milyen színeket és anyagokat használj az egyes helyeken? Kattints ide, ha a hálószoba érdekel, és ide, ha a fürdőn alakítanál.

Feketét és vöröset!

A feng shui a lakás egyes területeit az élet egy-egy területéhez kapcsolja. Úgy tartja ugyanis, hogy minden mindennel összefügg, így a közvetlen környezet is hatással van az emberre, ahogy az ember is a környezetére.

Az egyes területekhez pedig bizonyos színek és anyagok tartoznak: az egészség és család területéhez például a zöld, a szerelem és a házasság területéhez a rózsaszín, az önművelés és tudás színe pedig a kék. Bizonyos színek használatától azonban óva int a feng shui, vagy legalábbis azt tanácsolja, hogy óvatosan bánj vele. Ilyen a vörös és a fekete: utóbbi használata például nem tanácsos északra vagy délre néző ajtókon és falakon, míg előbbi a keleti és nyugati fekvésű felületeken nem ajánlott. A hiedelem szerint ugyanis, ha valaki vét ezen szabályok ellen, annak ajtaján hamarosan bekopogtat majd a balszerencse...

OLVASD EL EZT IS!

no pihen
  • lakberendezés
  • fejfájás

Ezért fáj folyton a fejed!

Ezt is szeretjük