Egészség, szerelem és siker
A leghasznosabb illatok
A feng shui nemcsak a lakberendezésben segít, hanem eligazít az illatok között is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár elsősorban térrendezési tudományként ismert, a feng shui tanácsainak az élet minden területén hasznát veheted. Az ötezer éves tapasztalaton alapuló rendszer nemcsak azt mutatja meg, hogy otthonod egyes részei mely életterületeddel állnak kapcsolatban, hanem abban is segít, hogy azok átrendezésével hogyan alakíthatod jó irányba az életed. Ehhez legfőképpen arra van szükség, hogy a megfelelő anyagok, színek és tárgyak használatával becsalogasd az otthonodba a chit, és biztosítsd annak ideális áramlását.

Tudtad viszont, hogy ezt nemcsak rendezgetéssel, hanem illóolajokkal is megteheted? Most eláruljuk, melyik illatot hol használd, és mit érhetsz el velük!

A kapcsolatok és karrier területe

A karrier területe az előmenetel és a sikeres pályafutás tere. Mivel a munka az emberek többségének életében rendkívül fontos szerepet játszik, hatalmas befolyással van a személyiségre és az életcélok megvalósítására.

A feketebors előnyös lehet itt, hiszen támogatja a biztonságérzetet, a védekezést, a testi energiákat, a bátorságot, továbbá segít legyűrni a fáradtságot. A fahéj gyakorlatiassá tesz, és segít következetesnek lenned, míg a gyömbér ellensúlyozza a tanácstalanságot, és segít összpontosítani. A pacsuli oldja a feszültséget, és munkára ösztönöz.

A szerelem és házasság területe

A területen sokat tehetsz a párkapcsolatodért, de a hozzád közel állókkal való kapcsolatodon is javíthatsz. A szerelem és a házasság területén mindenképpen legyen rend, a múltat idéző, esetleg kellemetlen emlékeket őrző tárgyaktól szabadulj meg. A geránium támogatja a kényelemérzetet, fokozza a biztonságérzetet, és csökkenti a szélsőséges hangulatváltozást. A narancs a testi energiák áramlását, és ezáltal a boldogságot fokozza, a grépfrút pedig felfrissít, és enyhíti az önbizalomhiányt.

A fenyő a megbocsátásban és az elfogadásban támogat, a szantál békéssé tesz, az ylang-ylangnak pedig a szexualitásban van jelentős szerepe.

Területek és csakrák
A feng shui a lakást kilenc részre osztja, és a csakrákhoz rendeli, így lehetséges, hogyha egy területen változtatsz, annak az életedben is hatása lesz. A báguá térkép segítségével könnyen megtalálhatod az egyes területeket, a feng shui útmutatásai alapján pedig könnyedén átrendezheted úgy, hogy a chi akadálytalanul áramoljon a lakásban.
Az illatokat is ez alapján kell kiválasztanod. Mielőtt azonban alaposan bevásárolnál az illóolajokból, gondold végig, hogy mi az, amin mindenképpen változtatnod kellene, és a lakásod mely részeire férne rá egy kis erősítés.

Az egészség és család területe

A család központi szerepet tölt be az ember életében - nem véletlenül kapcsolódik a szívcsakrához ez a terület, hiszen ez utóbbiból fakad minden szeretet. Lakásod ezen részét mindenképpen fontos rendben és tisztán tartanod, hiszen a negatív energia a rokoni kapcsolataid mellett az egészségedre is hatással lehet. A szegfűszeg az egészséget támogatja, emellett elégedetté tesz, és biztonságérzetet ad. A levendula a belső béke megteremtésében játszik fontos szerepet: enyhíti a feszültséget, a stresszt. A narancs csökkenti a depressziót, a fenyő türelmessé tesz, a rózsa pedig megszépít, enyhíti az elengedéstől való félelmet és a féltékenységet.

A gazdagság és siker területe

A gazdagság és siker terén történő változtatásokkal nemcsak az anyagi helyzeteden javíthatsz, de lelkileg is gazdagabbá válhatsz, tudatosabb és bölcsebb lehetsz.

Ehhez rendet kell tenned a fejedben, és ezzel együtt az otthonodban is. A bergamott önbizalmat ad, motivál, és segít leküzdeni a stresszt. A ciprus magabiztossá tesz, fokozza az alkotókészséget, a határozottságot, és bátorít. A tömjén a döntéseidben lehet a segítségedre, a gyömbér pedig az erőnlétet fokozza, valamint kitartásra sarkall, és céltudatossá tesz.

A hír és hírnév területe

A hírneved mutatja meg, mire is vitted eddig az életedben. Erősítésével közelebb hozhatod magadhoz az ismerőseidet és a kollégáidat, javíthatsz a rólad alkotott véleményeken, és javíthatsz a megbecsüléseden.

Az orvosi zsálya jókedvűvé és öntudatossá tesz, és segít megtalálni az összhangot magaddal és a környezeteddel. A tömjén frissen tartja a szellemet, segíti a bölcs gondolatok felszínre törését, megszünteti a félelmeket, és segít kimutatni az érzelmeidet. A jázmin a megérzéseidet erősíti, a római kamillának az elmélyülésben van nagy szerepe, a szantál pedig megbocsátásra sarkall.

Az alkotókészség és gyerekek területe

Kreativitásra nem csak akkor van szükség, ha azt a munkád megkívánja. Ahhoz, hogy sikeresen érvényesülj az életben, fontos, hogy fejlett alkotókészséggel rendelkezz. A terület a gyerekekkel is kapcsolatban áll, így ha esetleg utódot terveztek, szintén érdemes lehet erre a területre összpontosítanotok. A levendula a testi-lelki egészségért felelős, de egészségessé és elégedetté is tesz. A fenyő kimerültség esetén lehet nagy segítség, de fokozza a jószívűséget is. A narancs az érzelmeid erősítésében játszhat fontos szerepet, a szantál pedig nyitottá és kiegyensúlyozottá tesz.

Az önművelés és tudás területe

A belsőd leginkább akkor képes fejlődni, ha te magad fejleszted: ha a megszerzett tudást képes vagy belső értékké és bölcsességgé alakítani. Ehhez azonban arra van szükség, hogy nyitott legyél az újra, az ösztönös megérzések befogadására.

A területen ezért nyugalom uralkodjon, és minden olyan eszköz legyen jelen, amely a tudásodat bővítheti. A bazsalikom nemcsak kellemes fűszer, de segít tisztán látni, megfontoltan dönteni, valamint leküzdeni a szellemi fáradtságot. A borsmenta felfrissít, éberen tart, és megújít, míg a rozmaring segít eligazodni a kusza gondolatok között, és határozottsággal vértez fel. A citrom lelkileg erősít, miközben oldja a stresszt, az eukaliptusz pedig az érzelmi egyensúly megtalálásában lehet hasznos.

A segítőkész emberek és utazás területe

Nincs is annál jobb, amikor az embert olyan személyek veszik körül, akikre számíthat. Emellett azonban az is fontos, hogy egy-egy segítség éppen akkor érkezzen, amikor arra a legnagyobb szükség van - a karrieredben és a magánéletedben egyaránt. Éppen ezért a lakásodnak ezen területéről semmiképpen nem érdemes megfeledkezned. A kakukkfű a döntésekben segít, lendületessé tesz, támogat, és melegséggel tölt el. A fenyő a megbocsátást segíti, méltányossá tesz, csökkenti a szélsőséges hangulatváltozásokat, valamint a bizalmatlanságot. A borsmenta megnyugtat és kiegyensúlyoz, a citrom a kapcsolatteremtésben segít, a levendula pedig elővigyázatossá, ugyanakkor magabiztosabbá tesz.

A középpont

A lakás központjában egyesül az említett nyolc terület energiája. Fontos, hogy egyensúly uralkodjon rajta, továbbá, hogy berendezése kövesse az arany középút szabályát. Legyen átjárható, áttekinthető, szellős, és a teljesség érzetét keltse használójában. A szegfűszeg nagyon hasznos lehet ezen a területen, hiszen elégedetté tesz, és a biztonság érzetét kelti.

A szantál kiegyensúlyozottá tesz, és támogatja az egységet, továbbá oldja a feszültséget, és kellemes közérzetet biztosít. Az ylang-ylang türelmessé tesz, a rózsa pedig a beteljesedés érzését kelti.

Csak mértékkel!
Az illóolajokat mindig a megfelelő területen használd. Párologtathatod őket egy vízzel teli edényben is a fűtőtesten, de használhatsz aromamécsest is. Mindkét esetben ügyelj arra, hogy tiszta - előzetesen felforralt - vizet használj, ebbe pedig három-négy óránként csepegtess 3-10 csepp illóolajat.
Ezt is szeretjük