Eltünteti a makacs zsírt, és szagtalanít is: hintőporos, villámgyors praktika!
A hintőpor felszívja a zsíros szennyeződéseket. Így csináld!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Korábban már írtunk arról, hogy a hintőpor nedvességet felszívó és egyes típusaira jellemző fertőtlenítő és gombaölő hatása révén képes javítani a penésszel szennyezett, nedvesség által károsodott, régi könyvek állapotán, más módon is felhasználhatod azonban a háztartási teendők terén.

Hatékony megoldást jelenthet például a textíliákat beszennyező zsírfoltok esetén, legyen szó terítőről, szőnyegről, bútorkárpitokról vagy éppen a ruhák anyagáról.

Így alkalmazd a hintőport!

A szőnyegről, fotelról, kanapéról könnyebben távolíthatod el a zsíros, olajos foltot - a velük együtt megjelenő kellemetlen szaggal együtt -, ha alaposan beszórod hintőporral, hagyod hatni néhány órán vagy akár egy éjszakán át, majd felporszívózod a port.

A műveletet érdemes addig ismételni, míg el nem tűnik a szennyeződés. Ha a ruhára csöppent olaj vagy zsíros anyag, szintén szórd be hintőporral, majd dörzsöld is meg vele kissé.

Bár manapság sokan nem ajánlják a hintőporok alkalmazását - a bennük található problémás anyagok miatt -, háztartási célokra felhasználhatod, ha esetleg maradt egy kevés.

Választhatsz emellett natúr, környezetbarát készítményt is, ebben az esetben is vigyázz azonban azzal, hogy ne lélegezd be!

10 dolog, amire jó a szódabikarbóna: biztos, hogy mondunk újat is!

Íme, néhány kevéssé ismert házi praktika a hatékony szódabikarbónával. Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük