Szagtalanít, és eltünteti az olajfoltot: 6 háztartási trükk hintőporral
Nemcsak a szépségápolásban érdemes használni.

hintpor-
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Köztudott, hogy a hintőpor rengeteg dologra használható a szépségápolásban: száraz samponként, izzadás ellen, de még szempilladúsításra is, háztartási csodaszerként viszont nem szokás számon tartani. Pedig a kellemes illatú por ezt is kiérdemelhetné.

A hintőpor erős nedvszívó képességének és finom, poros állagának köszönhetően alkalmas a háztartási munkákra, de illata is kedveltté teszi. A szer könnyen kezelhető, sokoldalúságát ezért kár lenne alábecsülni.

Antik bútorok felfrissítése

A régi bútorok, fiókok a levegő nedvességét beszívva bedohosodhatnak, ennek következtében rossz szagúak lesznek, és az anyaguk is könnyen tönkremehet. A fiókok belsejébe és alájuk egy kis hintőport szórva megszűnik a nedvesedés, valamint a vele járó szag is.

Olajfoltok ellen

A csúnya, olajos foltok sok fejtörést okoznak az embernek, kiváltképp akkor, ha mosógéppel nem mosható anyagra vagy bútorra kerülnek. A felületre szórt hintőpor viszont hatékonyan felszívja az olajat, ezt követően pedig a már megszokott módszerrel - mosógépben mosható ruhánál géppel, egyéb esetben szokásos módon és tisztítószerrel - lemosható a felület.

Gumikesztyűbe is jó

Bár a legtöbb, takarításra szánt gumikesztyűt gyárilag ellátták púderrel, esetenként szükség lehet a kesztyűben nem csúszkáló vagy ragacsos kézre. Egy kis hintőporral ez is könnyedén elérhető: frissen, szárazon tartja a kézfejet.

Nyikorgó parketta

A keményfából készült padlók, parketták hangosan recsegnek, nyikorognak a talp alatt. Erre is megoldást kínál a hintőpor, amit csak rá kell szórni, majd a repedésekbe söprögetni, a felesleget pedig egyszerűen feltörölni. A módszer végeredményben sokkal halkabb padlót ígér.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hangyák ellen

A hívatlan rovarok elűzésére számtalan trükk létezik. A hintőpor a hangyák ellen vethető be eredményesen. Csak az útjukba kell szórni az ember számára illatos port, ők ugyanis nagyon nem kedvelik, és inkább más lakhelyet választanak maguknak.

Ragadós lapokra

Előfordul, hogy a játékra használt kártyalapok az italtól, ételtől vagy akár a tapogatástól is picit ragacsosak lesznek, mivel viszont papírból vannak, nehéz őket újra játékképessé tenni. Egyszerű megoldást kínál a hintőpor. A kártyákat papírzacskóba kell tenni, majd a tasakba néhány kanál port szórni, és jól összerázni az egészet. Papírtörlővel áttörölve máris tiszták lesznek a lapok.

Ezt is szeretjük