Házi WC-illatosító spray: fordítva működik, így teljesen elfedi a szagokat
A házi készítésű sprayt illóolajokból állíthatod össze.

GettyImages-590248836
beauty and style
Top olvasott cikkek

Virágos, vaníliás, citrus vagy óceán: a hagyományos, hajtógázas WC-illatosító sprayket mindenki ismeri, de egy sokkal természetesebb megoldást kevesen.

A hagyományos, utólag fújandó sprayk a helyiségben már szétterjedt szagokat nyomják el, illetve szüntetik meg. Egy sokkal hatékonyabbnak ígérkező, házi verzió azonban csírájában fojtja el a problémát, mert a szagok terjedését még a csészében akadályozza meg.

A fordítva működő WC-spray

Az illóolajokból készített spray tehát fordítva működik, mert a WC-használat előtt használandó, és nem is a levegőbe, hanem közvetlenül a WC-be kell fújni, mielőtt az ember használná azt.

Az ötlet egyszerű elvre épül: a magyarázat szerint a bespriccelt olaj vékony réteget képez a víz felületén, majd párologni kezd, illatfelhője pedig gátat képez és foglyul ejti a felfelé törő szagokat.

Így készítsd el

A rendhagyó WC-spray elkészítéséhez szükséges egy üres spriccelőfejes üveg. Ilyet gyógyszertárakban lehet vásárolni.

A keverékhez 25 csepp citrom illóolaj és 25 csepp eukaliptusz illóolaj, valamint körülbelül másfél deci varázsmogyoró kivonat szükséges. Utóbbit natúrkozmetikum-üzletekben lehet beszerezni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Öntsd a hozzávalókat az üvegbe, tekerd fel a kupakot és jól rázd össze a folyadékot. A felrázás minden használat előtt szükséges, hogy az összetevők újra elegyedjenek. Alkalmanként 3-4-szer spriccelj a WC-be, hogy hatékonyan elzárhasd a kiáramló szagok útját.

Így tedd tetszetőssé a WC-helyiséget

Nem csak az illatra, a látványra is érdemes adni: mutatunk néhány dizájnötletet a legkisebb helyiség szebbé varázsolására.

Ezt is szeretjük