Házi készítésű kukaszagtalanító, amitől mindig finom illat lesz a konyhában

A szemetes kellemetlen szaga nem csap meg többé, ha ezt kipróbálod.

GettyImages-1171080774

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden konyha elengedhetetlen eleme a szemetes, amibe funkciójánál fogva nemcsak papírgalacsinok, hanem zöldség- és gyümölcshéj, ételmaradék, kávézacc és tojáshéj is kerül.

A várhatóan szagosabb hulladékoktól érdemes mielőbb végleg megszabadulni, és a kinti szemetesbe helyezni. Így megelőzhető, hogy fél nap múlva oroszlánszag terjengjen a konyhában. Ha viszont a szemetesbe semmi rendkívüli nem került, akkor is érdemes gondoskodni róla, hogy míg a zsák tele nem lesz, a szemetesvödör addig se büdösödjön be.

Házi kukaszagtalanító tabletta

Egy egyszerűen elkészíthető szemetesszagtalanító tabletta segíthet ebben, melyet bárki kikeverhet konyhájában, és akár 10-20 vagy tetszőleges mennyiségű előregyártott darabbal is készülhet előre a hozzávalók mennyiségének arányos többszörözésével.

Semmi olyan nem kell bele, ami ne lenne bárki konyhájában. Szükség lesz egy citrom vagy narancs héjára, illetve levére és mosogatószerre az illatért, szódabikarbónára szagtalanító hatása miatt, sóra, és a formázáshoz egy szilikon jégkockakészítő formára.

A pontos arányokat pohár segítségével mérd ki. Önts 3/4 pohárnyi szódabikarbónát és fél pohár sót egy edénybe. Reszeld le a citrom és/vagy narancs héját, amit keverj bele a szódabikarbónába. Nyomd ki a levét, és a magvak, illetve a rost nélkül öntsd a tálba.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kanalazz bele egy teáskanálnyit valamilyen illatos mosogatószerből. Érdemes a citrom, illetve narancs illatával harmonizálót választani. Végül elegyítsd alaposan a keveréket, és a masszát adagold a puha szilikon jégkockakészítőbe, melyből utána könnyen kinyomkodhatod őket. Hagyd egy éjszakán át egy tálcán kiszáradni őket, és kész is lesznek a szagtalanítótabletták, melyeket érdemes fémdobozkában, befőttesüvegben tárolni.

Akár minden nap használható a szagtalanítótabletta, melynek segítségével a konyhában sosem fonnyadó zöldséghéj szaga fog áradni, hanem friss és kellemes illat.

Csinos konyhasziget házilag

Ha szeretsz barkácsolni, akkor készíthetsz egy, a kicsi konyhád méretére szabott konyhaszigetet. Hasznos munkafelület lesz!

Ezt is szeretjük