Így keverj házilag fertőtlenítő felülettisztítót, ha nem mennél boltba

Ha elfogyna, házilag is lehet felülettisztítót keverni.

hazi-felulettisztito
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármikor előfordulhat, hogy az ember kifogy a takarítószerekből, de nem szaladna le érte a boltba. Ilyenkor pár egyszerű összetevőből házilag is lehet fertőtlenítő hatású felülettisztítót keverni.

A megoldás nem csak azért hasznos, mert otthon kikeverhető. Jó alternatíva lehet, ha valaki kerülné otthonában a vegyszerhasználatot, ráadásul környezetkímélő is.

Mi kell a keverékhez?

A házi fertőtlenítő felülettisztító elkészítéséhez négy összetevő, víz, ecet, alkohol és valamilyen szabadon választott illóolaj szükséges. Utóbbit azért érdemes a folyadékba csepegtetni, hogy az jobb illatú legyen. Választható például levendula-illóolaj vagy citromillóolaj, sőt, ezeket akár kombinálni is lehet, mert kellemesek együtt.

Hozzávalók:

  • egy és negyed csésze víz
  • negyed csésze hagyományos ecet
  • negyed csésze 60%-os, gyógyszertári alkohol vagy valamilyen minimum 60%-os alkohol, például pálinka vagy vodka
  • 15 csepp illóolaj

A cikk az ajánló után folytatódik

Így készítsd és használd

A hozzávalókat elegyítsd alaposan egy edényben, majd öntsd egy kiürült, kimosott flakonba. Használj tölcsért az egyszerűbb töltés érdekében. Érdemes spriccelőfejes flakonba tenni, de ha nincs ilyened, akkor bármilyen flakon vagy üveg megteszi. Ez esetben közvetlenül a törlőruhára is tehetsz a házi felülettisztítóból. Tiszta vizes áttörlésre nincs szükség.

Néhány fújás kell csupán, hogy a felületek kórokozóktól mentesek legyenek. A folyadékkal konyhapulttól az asztalig, polcoktól a konyhaszekrényig bármely felület tisztítható, de minden esetben érdemes egy kicsi, nem látható részen próbát végezni.

Konyhasziget házilag

Ha szívesen barkácsolsz, készíts otthon konyhaszigetet! Apró konyhákba mutatunk ötleteket.

A házi felülettisztító keverék receptjének forrása.

Ezt is szeretjük