4 pofonegyszerű romantikus tipp

Az új asztalka és székek ellenére unalmasnak hat az erkélyed vagy a teraszod? Tippjeinkkel hangulatossá teheted őket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs is annál jobb, mint forró nyári estéken kiülni a teraszra vagy az erkélyre egy pohár bor társaságában, és a messzeségbe meredni.

Ahhoz azonban, hogy a relaxáláshoz megfelelő hangulatba kerülj, meg kell teremtened a megfelelő környezetet is! Hogy mindehhez elég egy kedves kis asztalka, néhány szék vagy kerti bútor?

Tévedsz, egy csipet varázslatra, néhány vödörnyi életre és még egy kevés puhaságra és fényre ugyanis szintén szükség lesz! Számolj hát le az unalmas terasszal vagy erkéllyel tippjeinkkel!

Töltsd meg néhány vödörnyi élettel!

A növények nemcsak a lakásod négy fal közötti helyiségeit szépíthetik, hanem a teraszon vagy az erkélyen is jól mutatnak - nem is beszélve arról, hogy egyesek mennyire hálásak is, ha a jó idő megérkeztével végre kikerülhetnek a szabadba.
Így hát első lépésként térképezd fel a lakásodban lévő növénygyűjteményt, és amit lehet - és amit eddig még nem költöztettél ki -, tegyél ki a szabadba!
Ha kicsi az erkély vagy a terasz, akkor helyezd előtérbe a kisebb méretű kis zöld lényeket, azok közül a futókat - na persze csak akkor, ha hűvös, zölddel teli erkélyre vágysz.
Ha pedig a mérete engedi, akkor jöhetnek a nagyok is, a mértékre azonban ügyelj: a kevesebb néha több, azaz lehet, hogy egyetlen jól fejlett, egészséges és szép növénnyel esztétikusabb hatást érhetsz el, mintha az összeset kiköltöztetnéd. Ráadásul nem érdemes arról sem elfeledkezni, hogy azért használni is szeretnéd a helyiséget...

Egy kevés puhaság elengedhetetlen!

Ahhoz, hogy az erkély vagy a terasz valóban hangulatos kis kuckó legyen, ahol kellemes környezetben pihenheted ki a mindennapok fáradalmait, elengedhetetlen a kényelem. Egy formatervezett, ergonómiailag is megfelelő szék vagy napozóágy persze jó megoldás lehet, ám mindez még mindig kevés ahhoz, hogy valóban olyan érzés legyen kiülni az erkélyre, mint amilyen kellemes a nappali kanapéján eldőlni.

Akkor mégis mi a teendő? Tulajdonképpen nem más, mint egy csipetnyi, a nappalidban megszokott kényelmet csempészni a szabadba ülőpárnákkal a székekre, vastag, kárpitozott szivaccsal a napozóágyra, majd mindezt megbolondítani jó néhány színes-mintás díszpárnával. Ezekkel a kellékekkel mind a terasz, mind pedig az erkély kényelmes zuggá válhat, amely a nappali kényelmét nyújtja majd használójának, aki eközben úgy szívhatja magába a friss levegőt, mintha nem is otthon lenne.
Ha pedig fel akarod tenni a habot a tortára, akkor nincs más dolgod, mint beszerezni egy pihe-puha takarót - gondolva a hűvösebb estékre -, amely lazán az egyik szék támlájára hajtva tovább fokozhatja a terasz barátságos, otthonos hangulatát.Ne feledkezz meg néhány csipet fényről sem!

Bár a házból vagy a lakásból kiszűrődő fény némileg a külső tereket is megvilágítja, ha valóban romantikus, nyáresti hangulatra vágysz, akkor az apró mécsesek és a különleges hangulatú vagy formájú fényforrások elengedhetetlenek. Hogy mégis milyen világítást használj a szabadban? Elsősorban olyat, ami oda illik, és amelyik egyáltalán használható a szabadban. Ha kedveled a kissé szokatlan megoldásokat, akkor ebben az esetben jól jöhet például a kültéri karácsonyi izzósor - akár egyszínű, akár több -, amellyel körbetekerheted az erkély korlátját vagy éppen a teraszt tartó oszlop valamelyikét. De az is jó megoldás, ha csak egyszerűen lazán összetekered, és egy nagyobb lapos üvegtálban az asztalra helyezed.
És ha már romantikus hangulat, nyári este és szabad levegő, akkor nem szabad megfeledkezni a gyertyákról sem, amelyek akár önmaguk egyszerűségében, akár díszes tartóban kerülnek az asztalra, minden esetben különleges hangulatot teremtenek.

Ez utóbbi esetében azonban kerüld a túldíszített, nehéz anyagból készült darabokat, azok ugyanis nem igazán illenek a könnyed nyári este hangulatához.

Jó, ha tudod!
A fény nemcsak romantikus hangulatot kölcsönöz az erkélynek, de a különböző rovarokat is vonzza. Ha nem szeretnél relaxálás helyett a szúnyogokkal harcolni, akkor mindenképpen használj szúnyogriasztót erre alkalmas speciális gyertya vagy füstölő formájában.

Egy kis titokzatosság sosem árt!

Ahhoz pedig, hogy valóban úgy érezd magad az erkélyen vagy a teraszon, mint ahogy a nappalid biztonságos ölelésében, nem is kell már más, mint egy kis titokzatosság, nevezetesen a szomszédok kémlelő tekintetének teljes mértékben történő kizárása. Ha valamelyik társasház sokadik emeletén laksz, akkor persze kevesebb az esély arra, hogy a járókelők közül bárki is beles, ám a szemben lévő épületekről sem szabad elfeledkezned. Ha tehát teljes nyugalomra és elszigetelődésre vágysz, akkor érdemes lehet beszerezned egy paravánt, amelyet akkor és úgy fordíthatsz, ahogy a kedved tartja.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezek között ráadásul számtalan olyan típust találni, amelyek annak ellenére, hogy takarnak, nem fogják fel teljes mértékben a napfényt, így használatuk mellett nem borul teljes sötétség az erkélyre - nem is beszélve arról, hogy mennyivel biztonságosabb szűrt fényben napozni!

+tipp: Nemcsak hangulatossá, hanem különlegessé is teheted a kis szabadtéri zugodat, ha a gyertya- vagy mécsestartókat magad készíted el. Néhányukhoz ráadásul különösebb kreativitás sem kell. Ha például a teamécseseket részesíted előnyben, akkor az is jó, ha egy szebb formájú, lapos fém vagy kő edényt megtöltesz homokkal, és telerakod mécsesekkel, de az is ötletes megoldás, ha kaviccsal teli kaspókba állítasz egyszerű fehér gyertyát.
Ezt is szeretjük