A legtöbb magyar 20 fokos hálószobában alszik - De mi lenne az ideális?

A hálószobában a 20 foknál hidegebb hőmérsékletet már nagyon kevesen tartják kényelmesnek.

Hálószoba hőmérséklete
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb magyar 20 fokos hálószobában alszik - ez derül ki az E.ON megbízásából készült reprezentatív felmérésből. Az ennél hidegebb hőmérsékletet már nagyon kevesen tartják kényelmesnek.

Az Európa több országát érintő kutatás alapján az angolok szeretik a leghűvösebb hálószobát, a legtöbben 15 fokban alszanak.

Húsz fokban alszanak leginkább a magyarok

Húszfokos hálószobában alszik legszívesebben a legtöbb magyar, és az ennél hidegebb hőmérsékletet csak kevesek szeretik Magyarországon. Ez is kiderült az E.ON megbízásából készült kutatásból, amely szerint a magyarok 21%-a alszik 20 fokban, 19 fokban már csak 6, 18 fokban pedig mindössze 4%-a.

A nemzetközi felmérés adatai szerint 20 fokban alszanak legszívesebben a svédek és a csehek is, ők is ezt a hőmérsékletet állítják be leginkább éjszakára.

Meglepően sok magyar alszik viszont még melegebb szobában: a megkérdezettek 11%-a a 25 fokos vagy még annál is magasabb hőmérsékletet kedveli alvás közben. Ez egyáltalán nem ideális, a pihentető alváshoz 18-20 fok a jó.

Nemzetközi összehasonlításban a legmelegebb hőmérsékletet a törökök választották, náluk 30% szavazott erre a lehetőségre, illetve a románok 15%-a is szereti, ha meleg van éjszaka a szobában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A franciák már szívesebben alszanak egy kicsit hűvösebb hálóban, a legtöbb francia a 19 Celsius-fokot adta meg ideális hálószoba-hőmérsékletként. Az olaszok és a németek még hidegebben szeretnek aludni, náluk a 18 fok volt a legnépszerűbb válasz. Az angolokkal azonban senki nem tudja felvenni a versenyt, ami a hálószoba hidegét illeti: minden ötödik válaszadó azt mondta, a 15 fokot vagy a még hűvösebbet kedveli alvás közben.

Az eredmények az „Élet Európában” című tanulmány részét képezik. Az E.ON és a KantarEMNID a reprezentatív felmérés során összesen mintegy 10 000 embert kérdezett meg Dániában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Romániában, Svédországban, Csehországban, Törökországban és Magyarországon.

Faliszőnyegek a lakásba

Hőszigetelőnek sem utolsó, és esztétikus a faliszőnyeg: mutatunk pár szemet gyönyörködtető darabot.

Nem csak a hőérzetet növeli, az egész szoba hangulatát átvarázsolja: 9 gyönyörű falvédőötletet mutatunk

Nézegess képeket!

Elolvasom

Forrás: E.ON

Ezt is szeretjük