Így marad sokáig élénk színű és feszes a kedvenc bikinid: a fürdőruhamosás 3 aranyszabálya
Ha a fürdőruhamosás szabályaira nem figyelsz, a bikinid hamar kinyúlik és kifakul.

GettyImages-1303239786
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember nemcsak a kánikularuháiban vagy a farmersortjában szeretné magát jól érezni nyáron, hanem a fürdőruhájában is: ami azt illeti, ez a viselet az évszak egyik legjelentőségteljesebb öltözéke.

Nemhiába, hogy az ember olyan gondos odafigyeléssel vásárolja meg a fazonban és színben számára legtökéletesebb fürdőruhát. Hogy a kedvenced ne csak egyszer-kétszer mutathasson rajtad remekül, hanem egész nyáron, sőt akár a következő év nyarán is, figyelj oda, hogyan mosod ki! Amennyiben betartod a következő három aranyszabályt, a bikinid élénk színű és feszes maradhat.

3 aranyszabály a fürdőruhamosásban

Kerüld a mosógépes mosást!

Ez az első aranyszabály. Bár előfordulhat, hogy kevesebb az időd, vagy nincs kedved kézzel mosni a bikinid, de jó, ha tudod, a gépi mosás, és különösen a centrifuga túl intenzív erőhatásoknak teszi ki az anyagot. Válaszd a kézi mosást, amikor csak lehet!

Amennyiben mégis gépbe tennéd, a létező legalacsonyabb hőfokú, kímélő programot válaszd, gyenge centrifugával! Mielőtt a dobba tennéd, a megkötőmadzagokat kösd meg masnira, hogy ne gabalyodjanak össze! Ha a bikinit fehérneműmosó zsákba helyezed, akkor a mosás még kevésbé viseli meg az anyagot. Nevezz ki egy zsákot direkt erre a célra, és ne ugyanazt használd, amelyiket a bugyik mosásakor szoktad!

A kézi mosásnál is légy óvatos!

Ez a második aranyszabály: ugyancsak alacsony hőfokú vízben, kevés, a vízmennyiséghez mérten épp elegendő színkímélő folyékony mosószerrel mosd ki a bikinit, és inkább nyomkodd, mint dörzsöld, az utóbbi ugyanis koptatja a színét!

Kosaras felső esetén ügyelj rá, hogy ne gyűrd a keményített részeket, csak gyengéden nyomkodd át, hiszen máskülönben formátlanná, göcsörtössé válhatnak! Ha a felsőből kivehető a szivacsbetét, mindig szedd ki a szivacsbélést, és azt külön mosd ki! Ügyelj arra, hogy ne gyötörd meg, mert elveszítheti a formáját! Ujjaiddal óvatosan válaszd szét a bélést és a felső anyagot, hogy az esetleg bent ragadt iszapot is alaposan kimoshasd az anyagból. Öblítsd kétszer öblítő használata nélkül, végül pedig ne csavard, hanem nyomkodd ki a vizet a fürdőruhából!

A cikk az ajánló után folytatódik

A szárítás titkai

A harmadik aranyszabály a szárításra vonatkozik. Soha ne a megkötőjénél lógatva, hanem mindig fektetve terítsd ki a bikinit! Ha lógatod, az anyag megnyúlhat. Amennyiben a bikinit a szabad levegőn teríted ki, akkor a kötelet vagy szárítót árnyékba, félárnyékba tedd, ahol az anyagot nem éri majd közvetlen, tűző napfény! Bár az anyagot úgy találták ki, hogy bizonyos szinten bírja az erős sugarakat, felesleges hagyni, hogy a nap akkor is szívja a színét, amikor nem viseled. Másrészről a forróság a gumírozott részeknek sem válik előnyére.

Nagyszerű házi folttisztítók

Ha makacs foltok éktelenkednek a ruhán, ez a nyolc házi megoldás segíthet eltüntetni őket. Alkalmazd őket egyszerűen!

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük