4 rafinált feng shui tipp a hálószobába

Régóta próbálkoztok, de mégsem jön össze a baba? Ne adjátok fel! A feng shui harmonizálja a kapcsolatot, így segítve a kis jövevény érkezését.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Van, aki szerencsés, és a gólya az első próbálkozást követően azonnal útra kél. Sokan azonban hiába próbálkoznak, valahogy elkerüli őket a gyermekáldás.
Ha már ti is nagyon vágytok egy kicsire, de eddig nem jött össze, ne adjátok fel! Ideje azonban más oldalról is megközelíteni a dolgot.

Ha törekedtek arra, hogy egészségesen éljetek, és a lelketek mélyén is mindketten biztosak vagytok benne, hogy felkészültetek egy új családtagra, már csak a környezeteteket kell rendbe tennetek. Az ötezer éves kínai térrendezési tudomány, a feng shui ugyanis úgy tartja, hogy az ember kölcsönös kapcsolatban áll az otthonával. Ha pedig ez utóbbi nincs rendben, az hatással van az ember életére is. Az alábbiakban megtudhatod, mit kell tenned a feng shui szerint ahhoz, hogy nektek se kelljen már sokat várni a gólyára!

A tökéletes hálószoba - a feng shui szerint

A hálószobával kapcsolatban a legfontosabb dolog, hogy nyugalmat és kényelmet, valamint a tökéletes biztonság érzését árassza. A feng shui szerint a négyzet vagy téglalap alakú hálószoba a legjobb, ezek a formák ugyanis kirekesztik a sát, a negatív energiát, amely egy szabálytalan alaprajzú szobában szinte kivédhetetlen.

A helyiségnek lehetőleg csak egyetlen bejárata legyen - a kétajtós szobák akaratlanul is forgalmi csomópontra emlékeztetnek, ahol lehetetlen nyugalmat teremteni. A mennyezet ne legyen ferde, és a gerendák se látszódjanak - előbbi esetben, azaz, ha mégis lejt a födém, az ágy a mennyezet legmagasabb pontja alá kerüljön. Az éjszakád akkor lesz a legnyugodtabb, ha nappal sok chi érkezik a helyiségbe.

Jó, ha a nap folyamán minél több fényt engedsz be a hálószobába, de arra ügyelj, hogy a nap ne süssön közvetlenül az ágyra. Ez esetben ugyanis az ágy túltöltődik, és nyugtalanná teszi az álmot.

Ha már az ágynál tartunk, fontos az elhelyezkedésével is törődnöd. Úgy helyezd el, hogy ráláss belőle a szoba bejáratára - rendszerint az átlósan az ajtóval szemközti hely a legmegfelelőbb számára. A fejtámla mindenképpen érintkezzen valamelyik fallal, ellenkező esetben ugyanis álmatlanná és zaklatottá válhatsz. Az ajtó mellett az is fontos, hogy az ágy az ablakokkal se álljon szemben. Ebben az esetben ugyanis nem jut elegendő a távozó chiből, mivel az gyorsan kiszökik az ablakon. Jobb egy kis asztalt vagy széket állítani az ágy és az ablak közé, ez kis időre eltérítheti a chit.

Legyen rend!
Fontos, hogy a hálószobában ne legyenek olyan tárgyak, amelyek az elvégzendő feladataidra emlékeztetnek, hiszen a felébredés pillanataiban kellemes, vonzó dolgokat kell látnod. Lehetőleg ne itt rendezd be a dolgozósarkot, és íróasztalt se tarts a helyiségben!

A szerelem, a kreativitás és a család

A hálószobát az alapján rendezd be, hogy a báguá szerint mely életterülettel áll kapcsolatban. Az egyes területek ugyanis más és más eleműek, és a színek tekintetében is eltérő árnyalatokat igényelnek.

Ha a hálószoba a szerelem területére esik

A szerelem és a házasság területén az uralkodó elem a föld, a terület jellemző színe pedig a piros és a rózsaszín. Még akkor is, ha nem a kedvenced, ez utóbbiból ajánlatos egy keveset megjelentetni a hálóban, ahogy bizonyos növények is jól jöhetnek itt.

Emellett a világítás fokozása növeli a területen a chit, ahogy az esküvői fotók, vagy egyéb, romantikusnak tekintett tárgyak is jó hatással lehetnek a helyiség energiájára. Egy hangulatos fénykép vagy festmény, amelyen szerelmesek andalognak kart karba öltve, csodákat tehet a kapcsolatotok terén.

Ha a hálószoba a kreativitás területére esik

A kreativitás és gyerekek területén az uralkodó elem a fém, színe pedig a fehér, a szürke és az ezüst. Ez a terület különösen fontos, ezért ha a hálószobád ezzel áll kapcsolatban, hangsúlyozottan ügyelj a feng shui iránymutatásaira.

Jót hatással lehet például, ha gyerekekről készült fényképeket, vagy általuk készült dísztárgyakat, apró ajándékokat helyezel el itt, de ugyanitt érdemes tárolni a játékokat és az egyéb ilyen jellegű tárgyakat.

Ha a hálószoba a család területére esik

A család és egészség területe a szó legtágabb értelmében a családot is jelenti. Tanácsos figyelned rá, ha családra vágysz, de akkor is hasznos erősíteni ezt a területet, ha a rokoni kötelékeken szeretnél javítani, vagy a pároddal lenne jó egy kicsit még közelebb kerülni egymáshoz. Jó hely ez a rész a családi portrék számára, ez utóbbiak közül azonban csak azt tedd a hálóba, amin ti ketten vagytok láthatók - a rokonokról készült fényképek nem tesznek jót.

Ellenben minden örökölt holmi jól szolgálja a terület élénkítését, főként azok, amelyeket egyébként is kedvelsz. Ha még van egy-két darabod a saját gyermekkori ruhácskáidból, esetleg édesanyád megőrizte a babacipődet, azokat mindenképpen itt helyezd el - hidd el, jót tesz majd.

Cikkünk Richard Webster 101 feng shui tipp című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük