4 bevált feng shui tipp az egészségért
Nehezen kelsz reggelente, egész nap fáradt, kedvetlen és erőtlen vagy? Akkor itt az ideje a változásnak! Győzd le a tavaszi fáradtságot a feng shuival!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavaszi fáradtság szinte senkit sem kímél. Az ember alig képes összekaparni magát, hogy kikászálódjon reggelente az ágyból, ráadásul még akkor is erőtlennek és kedvetlennek érzi magát, amikor süt a nap, és már túl van az aznapi negyedik kávén is. Természetesen jól jön ilyenkor, ha sokat vagy a friss levegőn és a napon, valamint igyekszel betárazni a különböző vitaminkészítményekből, ám az sem árt, ha kicsit az otthonodban is rendet teszel a feng shui irányításával.

Ha ugyanis egy kicsit felrázod az otthonod, sokkal több friss energiával töltheted meg, majd irányíthatod azt a megfelelő területekre. Hogy mindezt hogyan?

Tehermentesítsd a lakásod!

A por, a régi, használaton kívüli tárgyak, az állandóság és az unalmas, egyhangú dolgok a változatlanságot és az egyhelyben történő toporgást szimbolizálják.

Ha a lakásodra bármelyik is jellemző ezek közül, akkor ne csodálkozz, hogy semmihez nincs kedved, ha motiválatlan vagy, esetleg unalmasnak érzed a magánéleted és a karriered. Ahhoz, hogy felpörögj, és megújulj te is a tavasszal, újra kell élesztened a lakásod. Hogyan? Változással, a régi tárgyak, anyagok és kellékek lecserélésével, és a felesleges dolgoktól való megválással.

Ezért fogj egy hatalmas zsákot, és járd végig a lakást, közben pedig legyél határozott, és tedd a zsákba az összes olyan tárgyat, amire nincs szükséged: a régi kozmetikumokat, a lestrapált, már kevésbé dekoratív díszpárnákat, kopott ágytakarót, a hajlott vagy törött gyertyatartót, az üres kekszes dobozokat, a félig kinyitott, már illat és íz nélküli fűszereket, cipősdobozokat, régi ruhákat. Ha eléggé kíméletlen vagy, akkor érezni fogod, hogy a lakásoddal együtt egészen felszabadulsz majd!

Töltsd meg élettel!

A feng shui szerint a növények pozitív és friss energiával töltik meg a helyiségeket. Ha a megfelelő típust választod, és azt a megfelelő helyre teszed, akkor egy csapásra felfrissítheted az otthonod, és vele önmagadat is.

A lágy és kerekded levelekkel rendelkező szobanövények erre a legalkalmasabbak, de tavasszal nem szabad megfeledkezni a vágott virágokról sem, hiszen ezek nemcsak életet, de színt is visznek a hétköznapokba.

A szúrós tüskékkel rendelkező rózsát kerüld, a gerbera, a tulipán és a margaréta azonban kiválóan alkalmas a célra. És hogy hová tedd őket? A hálószoba kivételével bárhová, lehetőleg azonban otthonod azon részére, amely a bágua térkép szerint az egészség területével áll kapcsolatban. Ha ugyanis ezen a területen mozgósítod a pozitív energiát, az az egészségedre, és ezzel együtt a közérzetedre is hatással lesz. Arra azonban ügyelj, hogy ne vidd túlzásba a helyiség "felvirágoztatását", a túlzásokból ugyanis sose sül ki semmi jó. A vágott virágok vizét pedig rendszeresen cseréld, ha pedig hervadásnak indulnak, akkor minél előbb dobd ki őket - a haldokló növény ugyanis rossz energiát vonz.

Fényt minden mennyiségben!

A feng shui úgy tartja, hogy a használaton kívüli, sötét sarkok a negatív energiát vonzzák. Igyekezz ezért minél inkább kihasználni a teret, és minél több fényt beengedni a lakásba, ezzel ugyanis nemcsak a negatív energiát zárhatod ki, hanem a pozitív számára is biztosítod a megfelelő áramlást. Az ilyen sarkokba tehetsz cserepes növényt, esetleg üveges vagy tükrös felületet, de a legfontosabb, hogy világossá tedd a szobát.

A téli, nehezebb és vastagabb anyagból készült függönyöknek most már jobb helye van a szekrényben, helyettük használj inkább organzából, vagy más, hasonlóan könnyed és átlátszó anyagból készült drapériákat. A sötétítőfüggönyt pedig szintén cseréld le, a tavaszi és nyári hónapokban inkább bambuszrolóval árnyékolj.
A szellős, fényes helyiségekbe nemcsak könnyebben áramlik be a pozitív energia, de a helyiségben történő áramlása is biztosított, így a kapcsolódó életterületekre is hatással lehet. Ha valóban le akarod küzdeni a tavaszi fáradtságot, akkor erre különösen ügyelj a lakásodnak az egészség és a kreativitás területével összefüggő részein.

Használd a színterápiát!

A színek szerves részét képezik az életnek, ráadásul segítségükkel nemcsak a hangulatodon változtathatsz, de csökkentheted a stresszt, erősítheted ellenálló-képességed, vagy éppen növelheted az önbizalmad. Nem mindegy azonban, hogy melyik színt hol és hogyan alkalmazod! Először is fontos hangsúlyoznunk, hogy ahogy a szürke, egyhangú helyiség rossz hatással van az emberre, úgy a túlzottan színes szoba se tesz jót.

A mértékletesség ezért a színek esetében is fontos, továbbá annak figyelembe vétele, hogy a lakás egyes helyiségei melyik életterülettel állnak kapcsolatban, és azokban melyik színeket érdemes alkalmazni. A tavaszi fáradtság ellen például kiváló lehet a szenvedélykeltő vörös, amellyel nemcsak a párkapcsolatodba csempészhetsz izgalmat, hanem a hétköznapi dolgok iránti lelkesedésedet is visszahozza. A sárga csökkenti a depresszió tüneteit, oldja a stresszt, és javítja a hangulatot.

Mindkét színből tanácsos egy keveset becsempészni az otthonodba, ám a színek közül leginkább a zöldet érdemes használni - főként a lakás azon területén, amely az egészség élettérrel kapcsolatos. Ennek a területnek ugyanis kifejezetten a zöld a színe, amely ráadásul a tavaszt és a frissességet is szimbolizálja a feng shui szerint.

Ezt is szeretjük