Legyél sikeresebb és gazdagabb!

Szeretnéd nagyobb aktivitással végezni a munkádat? Vagy fizetésemelésre vágysz? A feng shui segít neked ebben!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A hétköznapok jelentős hányadát a munkahelyeden töltöd, itt ér a legtöbb stressz is. Másrészt ez a hely az önmegvalósításé is, szeretteid és az egészséged mellett valószínűleg neked is nagyon fontos, hogy a munkádba is sikeres legyél, nem beszélve az anyagiakról.

Ha úgy érzed minden tőled telhetőt beleadsz a munkádba, és mégsem éred el a célod, vagy egész nap ásítozol, és dekoncentráltnak érzed magad, érdemes segítségül hívnod a feng shui tudományát.

A feng shui abban segít, hogy minél több pozitív energia jusson el hozzád, és a negatív messze elkerüljön. A térrendezés ősi, kínai hagyományának elveit irodádban is hatékonyan alkalmazhatod a következő tippek segítségével!

A legfontosabb: rend a lelke mindennek!

A feng shui alapja a harmóniára törekvés, ezért a rend és a tisztaság alapkövetelmény. Egy irodában, ahol másokkal vagy körülvéve egyébként sem kelt jó benyomást, ha szétszórod a holmid, ráadásul megkötik, blokkolják az energiát például a nem használt tárgyak, aktualitásukat vesztett papírhalmazok. A munkahelyen a megfelelő rendszerezés, és jól megválasztott irattartók a rend őrei. Logikusan gondolkodva: mi a bizalomgerjesztőbb egy ügyfél, a főnök számára?

Egy papírgalacsinokkal, ebédtárolókkal, vagy -maradékokkal felhalmozott asztal, vagy egy tiszta, legfontosabb iratokat tartalmazó mappával ellátott munkaterület?

Az iroda elrendezése

Az asztal helye

Az asztalodat ne tedd az ajtóval háttal, inkább azzal szemben, hiszen így láthatod kilép be, nem nyugtalanítanak a váratlan látogatók.

14 káros tárgy a lakásban a feng shui szerint

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha a sarok asztalod van, az azért jó, mert az ablak és az ajtó közti energiaáramlás nem érint, így estére nem fájdul meg a fejed. Ha asztalod fallal szemben van, akkor ragasz oda olyan képeket, amik haladást ábrázolnak: egy messziségbe nyúló fasor, hegyek, madártávlatból fotózott táj mind-mind tágítja a teret. Ösztönzőleg hathat, ha ide írod ki terveidet is!

Színek, fények

A fal színe ne legyen kék vagy rózsaszín, válasz energikus árnyalatokat mint például a narancs vagy vörös. Ezekkel a színekkel meleg légkört teremthetsz az ügyfelek számára is. Asztalod ne legyen se fekete, se pedig fehér. A sötét árnyalatú bútor magabiztosságot ad, jelképezi a hatalmat és segít az elmélyedésben.

Az eredményes munkához elengedhetetlenek a megfelelő fényviszonyok! Legjobb a természetes napfény, de mindig figyelj a mesterséges megvilágításra is! Legideálisabb a sarkokba helyezett lámpa, mivel az ott könnyen megragadó negatív energiákat is semlegesíti. A gyertyák biztonságosan használva is jó szolgálatot tehetnek, hiszen elnyelik a negatív energiákat, oldják a feszültséget. A piros gyertya az alkotást inspirálja, a zöld pedig a gyarapodásban, előrejutásban nyújthat segítséget.

Területek erősítése

Alkalmazd irodádra a feng shui térképet is! A gazdagság, siker területét(délkelet) erősítheted vizes dolgokkal például akváriummal. Ha nincs rá lehetőséged, halat ábrázoló figurát is kitehetsz ide.

14 tárgy, ami elhozza a boldogságot

Nézegess képeket!

Elolvasom

Vagy ha egy kerek levelű növényt helyezel el, azzal növeled a pénzáramlását! Ha kreatívabb szeretnél lenni, akkor erre a részre (nyugat) tegyél valamit, ami érték számodra, például egy híres festményt vagy egy saját kezűleg készített dolgot. A karrier területe a bejárati oldalon fekszik középen ettől jobbra található a tudás területe is: ide helyezd el okleveleid, és tudásosat bizonyító iratokat.

Az asztal elrendezése

Jó hír azoknak, akik több emberrel dolgoznak egy helyiségben: a feng shui térkép nemcsak az irodába alkalmazható hanem az asztalon is. Rajzold be képzeletben a négyzethálót így könnyen meghatározhatod, melyik tárgynak, hol van a tökéletes helye. A felső bal sarok a gazdagság, siker területére tegyél egy tálat amibe az aprópénzt gyűjtheted vagy tégy egy nevető Buddha szobrot. Az ettől jobbra eső hírnévért felelős területet, általában a monitor foglalja el: ha ezt szeretnéd erősíteni tegyél a tetejére vagy mellé piros tárgyat például egy gyertyát vagy egy piramist, ami az örökhírnév jelképe.

A jobb felső sarok alkalmas arra, hogy családodról vagy párodról készült képet kitéve ezzel is ösztönözd magad a sikeres munkára. A jobb alsó sarokba pedig tartsd a telefonodat, hiszen ez a terület nemcsak a barátoké, hanem a segítőké is.

OLVASD EL EZT IS!

no pihen
  • lakberendezés
  • fejfájás

Ezért fáj folyton a fejed!

Ezt is szeretjük