3 dolog, amivel egy csapásra tönkreteheted a kapcsolatod
Ha a kapcsolatotok bizonytalan lábakon áll, néhány rosszul megválasztott tárgy végzetes lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A feng shui szerint az ember kölcsönös kapcsolatban áll a környezetével. A több mint ötezer éves térrendezési tudomány kilenc részre osztja a lakást, és úgy tartja, hogy az egyes részek átalakításával jelentős mértékben befolyásolhatod az életedet - akár a karriered, akár a magánéleted tekintetében.

Ha a feng shui útmutatásai alapján rendezed be a lakásodat, és olyan tárgyakkal veszed körül magad, melyeket a térrendezési tudomány javasol, erősítheted az egyes területek energiáit. A segítő-energetizáló kellékek mellett azonban létezik néhány olyan tárgy is, mely kifejezetten romboló hatással van a lakás bizonyos részein. Íme öt, amivel érdemes óvatosan bánnod, ha nem akarod, hogy a párkapcsolatod lássa kárát!

Egy régi szerelem emlékei

A hálószoba berendezésére, függetlenül attól, hogy a lakás mely részén helyezkedik el, és így mely életterületeddel áll közvetlen kapcsolatban, különösen nagy hangsúlyt kell helyezned. A feng shui szerint nem tanácsos olyan tárgyakkal körülvenned magad, melyeket nem használsz, vagy amelyek a múltad egy olyan részére emlékeztetnek, amitől egyébként szabadulnál. Ilyenek a nem használt ruhák és a már nem működő tárgyak is - hiába ragaszkodsz hozzájuk, ezekkel csak blokkolod az energiákat, és így akadályozod őket a megfelelő áramlásban.

Hasonló a helyzet azokkal a dolgokkal, melyek egy régi szerelemre emlékeztetnek: ha nem szabadulsz meg tőlük, ráadásul éppen a hálószobában tartod őket, a régi sérelmeket és sebeket sosem tudod majd elengedni, azok pedig hatással lesznek a jelenlegi kapcsolatodra is. Nem elég egy dobozban tartani őket, illetve a szekrény mélyén helyet találni nekik: ha lehet, ajándékozd el őket, vagy a lakás olyan részén tartsd, mely a legtávolabb esik a hálószobától.

Művirágok, szárított csokrok

A feng shui fontos szerepet tulajdonít a növényeknek: úgy tartja, hogy az élő szobanövények és virágok friss energiával, valamint élettel töltik meg a lakást. Az olyan növényeket, mint a kaktusz vagy a többi szúrós szárú vagy levelű fajta, nem kedveli a térrendezési tudomány, hiszen azok téged is szúróssá, zárkózottá és kötekedővé tesznek.

Ez utóbbiakat főként a hálószobában ne tartsd, ahogy a művirágoktól és a szárított virágcsokroktól is szabadulj meg - akár a hálószobában kaptak helyet, akár a lakás más részén. A művirágok mű érzelmeket igényelnek: sem gondozni, sem táplálni nem kell őket. Ha ezekkel veszed körül magad, lassan a párkapcsolatodból is kiszöknek az érzelmek, a másik iránti gondoskodás hiánya pedig idővel szakításhoz vezet.

A szárított virágok a régi, nem használt tárgyakhoz hasonlóan a múlthoz kötnek: egy szál rózsa vagy egy egész virágcsokor csupán pillanatnyi érzést tükröz, ezért, ha megszárítod, és meg is tartod őket, azzal a múltbéli pillanathoz való kötődésedet erősíted, és könnyen megrekedhetsz a múltban. A halott virág ráadásul az elmúlásra emlékeztet, az pedig nem jó, ha ennek gondolata folyton körüllengi a hétköznapokat.

Csobogó, szobai szökőkút, vizes jellegű tárgyak

Ahhoz, hogy biztonságban tudhasd a párkapcsolatodat, keresd meg a lakásodban a szerelem területét, és minden olyan tárgyat távolíts el onnan, ami a feng shui szerint ártó hatással lehet a magánéletedre.

A szerelem területének domináns eleme a tűz, ezért a gyertyák, a vörös szín, illetve minden olyan dolog, ami a tüzet szimbolizálja, jól jön itt, az ellentétes anyagok és színek viszont negatív energiát teremtenek a területen. A víz a legnagyobb ellenség itt, hiszen könnyen kioltja a tüzet - azzal együtt pedig a kapcsolatotokból is gyorsan elveszhet az izgalom és az egymás iránti vágy.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

A csobogók, a szobai szökőkutak, az akvárium és a többi vizes tárgy a lakás más részein kedvező hatással bír, hiszen segíti a pozitív energia áramlását. Ha azonban a szerelem területén tartasz egyet is, a túl sok víz hamarosan elmossa majd az érzelmeket, és felhígítja a kapcsolatotokat.

Ezt is szeretjük