10 pofonegyszerű tipp a biztos anyagi helyzetért

Minden igyekezeted ellenére sem sikerül félretenned? Egyszerűen kifolyik a pénz a zsebedből? Akkor használd a feng shui erejét!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A feng shui segítségével olyan teret alakíthatsz ki magad körül, ami segíthet a pénzügyi helyzeted javításában. Elsőként természetesen magadnak kell pénzügyileg tudatossá válnod, hiszen nem valószínű, hogy a feng shui hatására váratlanul egy zsák pénz hullik majd az öledbe.

Gondold át, milyen ötleteid vannak az anyagi helyzeted javítására, és
amint tisztán átlátod a gyarapodás módját, vedd számba, hogy miként sokszorozhatnád meg a lehetőségeid. Ezután fókuszálhatsz jobban a pénzügyeidre, többek között az alábbi megoldásokkal.

Használd az iránytű-iskolát!

A lakás minden része más és más hatással van a pénzszerzési képességeidre. A kelet segít, hogy új ötleteid támadjanak a pénz megszerzésére vonatkozóan, a délkelet a jövőbeli gyarapodás módjaihoz kapcsolódik, míg az északkelet segít megragadni az előnyös befektetést hozó lehetőségeket.

Ahhoz, hogy pontosan tudd, az otthon mely részén mi a teendőd, nyomtasd ki a nyolc irány meghatározására alkalmas térképet, másold rá egy átlátszó fóliára, majd azt helyezd a lakásod alaprajzára úgy, hogy az alaprajz és a fólia közepe egy pontba essen. Ez utóbbit magad is elkészítheted, nem baj, ha csak hozzávetőlegesen pontos, és olyan irányba helyezd a padlóra, ahogy a lakásod is áll. A nyolc irány alkalmazásához iránytűvel kell bemérned az otthonodat, hogy megfelelően helyezhesd a fóliát az alaprajzra.

Segítség L-alakú lakás esetén

Ahhoz, hogy megtaláld az L-alakú tér középpontját, a lakást az alaprajzon oszd négyszögekre. Keresd meg ezek középpontjait, majd a középpontokat kösd össze az ábrán látható módon. A metszéspont lesz a lakás középső pontja.
 

Kattints ide, töltsd le és nyomtasd ki a nyolc irányt mutató térképet. Ahhoz, hogy használni tudd, ne felejts el beszerezni egy átlátszó fóliát, amire átmásolhatod.

Ne feledkezz meg egyetlen sarokról sem!

Ahogy említettük is, a lakás minden egyes része hatással van a pénzszerzési lehetőségekre. Ahhoz, hogy javítani tudj az anyagi helyzeteden, az egyes részeket azok jellegének megfelelően kell kialakítanod. Keleten sokat tehetsz az új lehetőségek beindításáért azzal, ha egy tálka vízben egy fényes pénzérmét tartasz.
Délkeleten a legnagyobb bankjegyre helyezz egy tálka friss vizet, ha azt szeretnéd, hogy új ötleteid támadjanak a jövőbeli gyarapodást illetően. A lakás déli részébe függessz olyan témájú képeket, amelyek ösztönzően hatnak, megihletnek, és segítenek, hogy kitartóan összpontosíts a jövőre.

A délnyugati területen tartsd a bankszámlakivonataidat egy agyagedényben, vagy helyezz el itt egy sárgán virágzó szobanövényt.
Nyugaton piros terítőn tarts fénylő érméket - ez ugyanis segít jövedelemhez jutni -, északnyugaton pedig a pénzügyi feljegyzéseidnek találj helyet.

Új ötletek, több lehetőség, nagyobb fizetés

A lakás nyugati része áll kapcsolatban azzal a vággyal, hogy jómódú és elégedett legyél, míg az északnyugathoz az az érzés kapcsolódik, hogy a kezedben van az irányítás, szervezett vagy, és bölcsen cselekszel. De mindez felborulhat, ha ezeken a részeken valamiképpen jelen van a tűz, akár egy kazán, akár a gáz- vagy villanytűzhely formájában.
A lakás nyugati és északnyugati területein ugyanis a fém az uralkodó, melynek energiáját a tűz képes kioltani, ha a fémet nem támogatja elegendő föld. Ennek elkerülésére a legegyszerűbb megoldás tehát az, ha olyan kiegészítőket helyezel el, amelyek a földnek felelnek meg - például faszenet helyezel agyagedénybe. A hatást tovább fokozhatod egy sárga terítőre helyezett agyagedénnyel.

Az anyagi helyzeted javításában sokat segíthetnek a pénzhozó szobanövények. Kattints ide, és ismerd meg a leghatékonyabb fajtákat, amelyek nemcsak hasznosak, de megfelelő gondozás mellett sokáig díszítik az otthonodat.

Takarékoskodj a feng shui segítségével!

Ahhoz, hogy jelentősen javuljon az anyagi helyzeted, nemcsak a bevételeidet kell növelned, hanem a kiadásaidra is jobban kell összpontosítanod.

Ebben a délnyugat energiái segíthetnek - a feng shuiban ez az ősz energiája: az állatok is ilyenkor kezdik el felhalmozni táplálékukat a télre, ezért neked is hasznodra lehet a gyűjtögetésben.
A délnyugati energia aktiválásához tegyél sárga virágokat vagy virágzó sárga szobanövényt az otthonod ezen részébe.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A párnákhoz, függönyökhöz és asztalterítőkhöz használj sárga, barna vagy fekete színeket itt: ezáltal a megállapodottság és a kényelem érzete is erősödik, és a pénzedet is könnyebben félre tudod majd tenni.

Tipp: egy ideig aludj úgy, hogy a fejed délnyugat felé nézzen, mert így minél többet magadhoz vehetsz a terület pozitív energiájából.
Ezt is szeretjük