Ilyen gyakran kell cserélni a felmosófejet
Te megteszed ilyen sűrűséggel?
Ha szeretnéd, hogy tiszta legyen a padló, fogadd meg a tanácsokat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy a padló tiszta és baktériummentes legyen - különösen, ha például háziállat is él a lakásban -, a gyakori porszívózás korántsem elegendő, felmosásra is rendszeresen szükség van.

Ha azonban azt szeretnéd, hogy utóbbi valóban hatékony legyen, nem mindegy, hogyan csinálod, többek között például az sem, milyen gyakorisággal cseréled ki a felmosófejet, ha ugyanis ezt nem teszed meg időben, ahelyett, hogy megtisztítanád a padlót, a nedves és szennyezett közegnek köszönhetően még kedvezőbb feltételeket teremtesz a baktériumok szaporodásához.

Így tisztítsd és tartsd a felmosófejet!

Felmosás közben érdemes lehet akár két felmosóvödröt is használni, az egyiket a piszkos felmosófej kifacsarásához, kiöblítéséhez, míg a másikat ahhoz, hogy tisztítószeres, tiszta vizet vigyél fel rá. A vizet érdemes cserélni is a felmosás során.

A felmosófejet - hacsak nem olyan típus, amelyet csak áztatni szabad, mosószeres vízben - mosógépben is kimoshatod, a legjobb, ha ezt 60 Celsius-fokon teszed meg.

Érdemes előbbit megtenni minden nagyobb kaliberű felmosás után, emellett ügyelj arra, hogy a felmosófej sohase maradjon vizes, ne áztasd a felmosóvízben, tisztítás után alaposan szárítsd meg, és olyan helyre tedd, amely jól szellőzik.

Ilyen gyakran kell cserélni

Mindezek mellett is szükség lehet azonban a rendszeres cserére: tegyél így, ha a felmosófej anyaga hullik, és csak még nagyobb piszkot csinál. A gyártók szerint azonban ezt figyelmen kívül hagyva is fontos a két-háromhavonta megtörténő csere, amely természetesen függ a használat gyakoriságától, illetve a felmosandó terület nagyságától is.

Ezt is szeretjük