10 növény, ami meseszép oázissá változtatja az erkélyt: a félárnyékos hely a kedvencük
Ha szép a terasz, mégsem éri elég napfény, érdemes betelepíteni félárnyékot kedvelő balkonnövényekkel.

balkonnoveny 3
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A balkonkertek még a legapróbb erkélyt vagy teraszt is zöldellő oázissá változtatják. Ugyanakkor sok helyiséget naponta csak pár óráig ér napfény, ami elbizonytalaníthatja a kertészeket a megfelelő növények kiválasztásánál.

Ha valaki nem tudja pontosan a terasz fekvését, érdemes rászánni egy napot, és megfigyelni a napsütéses órák számát. Amennyiben minimum öt-hat órát sütkérezik a napfényben, mehetnek napfényigényes növények is, de ha mindössze három-négy órát, akkor csak a félárnyékot kedvelő virágok. Melyek között bőven akadnak csodaszép fajták.

Félárnyékot kedvelő balkonnövények

Persze ahhoz, hogy a növények teljes pompájukban tündököljenek, már az ültetésnél jó minőségű virágföldet kell választani. Azaz lehetőség szerint olyat, ami komposzttal kevert, de sok helyen kapható tőzeges keveréket nem minden virág szereti. Ültetés után egy hónappal pedig hetente egyszer érdemes természetes tápoldatot is keverni az öntözővízhez, nehogy túl gyorsan kifogyjon a ládából. Az alábbi növények a félárnyékos helyen is szépen virágoznak.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük