Így tüntesd le egy pillanat alatt a tea- és kávéfoltokat a bögréről: a só és fogkrém is csodákra képes

Az egyszerű bögretisztító módszer teljesen ártalmatlan, vegyszermentes megoldás.

GettyImages-1047684704
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenkinek van kedvenc bögréje, amire úgy vigyáz, mint a szeme fényére, és a bögrék jókora százaléka fehér színű, ami pedig nem ideális az elszíneződés szempontjából.

A mindennapok során akár több alkalommal is fogyasztott italok, a tea és a kávé ugyanis egy idő után beszínezik a bögre belső felszínét. A kedvenced azonban újra a régi lehet, ha kipróbálsz egy egyszerű házi módszert.

Így tisztítsd le a bögréről a foltokat

Nem kellenek hozzá erős vegyszerek, hogy a foltok eltűnjenek, csupán két meglepően egyszerű kellék: só, illetve fogkrém. Mindkettőt egyszerűen használhatod.

Ha a sót választod, akkor a sót úgy alkalmazd, mint egy súrolóport. Tégy valamennyit egy kis tálkába, és márts bele egy bevizezett szivacsot. Dörzsölgesd át az egész bögrét, különös tekintettel az érintett részekre, majd mosogasd el a szokásos módon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jó, ha tudod, hogy a sószemeknek enyhe karcoló hatása van, ezért olyan bögrék esetében ne alkalmazd, melyek fémes díszítésűek vagy kézzel festett, kisebb tűrőképességű dekoráció van rajtuk.

Ha kímélőbb megoldást szeretnél, akkor válaszd a fogkrémet. Vegyél egy fehérítő hatásút a boltban. Nyomj belőle egy tálkába, és száraz szivacs segítségével dörzsölgesd át a bögre teljes felszínét, de fókuszálj a foltos részre. Végül mosogasd el a bögrét.

Bármelyik verziót is választod, kedvenc fehér bögréd újra úgy ragyoghat, és olyan foltmentes lehet, mint amikor először használtad.

Így takarítsd ki a vízforralót

A vízforraló hajlamos a vízkövesedésre. Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogyan takaríthatod ki.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük