Élénk színű, feszes marad a farmer, ha így mosod: egyszerű a titka
Ha betartod az alábbi intelmeket, évekkel meghosszabbíthatod a ruhanemű életét.

farmer 1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elég bosszantó, amikor az embernek feltűnik, hogy a kedvenc farmerja már nem a régi fényében tündököl: elveszítette formáját, színét, kopni kezdett, és talán el is vékonyodott. A csalódottság pedig még nagyobb, ha az adott ruhadarab még egészen új.

Szerencsére léteznek bevált praktikák, melyekkel a farmer tartóssága hosszútávon megőrizhető. Ehhez azonban mindenekelőtt figyelembe kell venni, hogy másfajta törődést igényel, mint más ruhafélék. Cserébe viszont évekkel tovább hordhatod. Jonathan Cheung, a Levi's kreatív igazgatója a Refinery29-nek adott interjújában hasznos tanácsokat ad a gyors és hatékony farmermosásra.

Csak végső esetben, kizárólag hideg vízzel mosd ki!

Hatalmas pazarlás egyetlen használat után bedobni a farmert a mosógépbe, sőt, mi több, Cheung szerint a felfrissítés akkor is célravezetőbb, ha az anyagra már láthatóan ráfér a tisztítás.
- A farmert nem szabad teljesen kimosni, helyette áztasd 20 percig egy kádnyi, enyhén szappanos vízben. Ettől szebb és feszesebb lesz, mint új korában.

Egy kis folt miatt ne dobd a mosógépbe!

Legtöbben csak fogják, kifordítják, és mosógépbe dobják a farmert, Cheung szerint azonban egy kis foltért felesleges mosásba tenni, mert ettől csak kikopik a színe, és az anyaga is hamar meglazul. Helyette önts egy kis mosószert a foltra, majd egyszerűen dörzsöld ki szivaccsal vagy fogkefével.

Szappan helyett válts samponra!

- Sminkfolt, sár vagy bármilyen egyéb piszok esetén szappan helyett samponnal célszerű eltüntetni a pecsétet, mivel az sokkal kíméletesebb a többi mosószernél - mondta Cheung. Majd hozzátette, hogy őt már sokszor kihúzták a csávából a hotelek repi samponjai is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Felejtsd el a szárítóprogramot!

A kreatív igazgató azt javasolja, hogy a farmerrel akkor teheted a legjobbat, ha friss levegőn szárítod: ezáltal egyrészt energiát spórolhatsz, másrészt meghosszabbíthatod a ruha élettartamát, mert a szárító gyors, körkörös mozgásától könnyebben megsérül, kifakul és kikopik.

Házi trükkök a farmerodhoz

Ha te is szeretnéd, hogy sokáig hű társad legyen a kedvenc farmered, akkor érdemes ismerned pár házi módszert, melyekkel orvosolhatod a leggyakrabban előforduló nadrágproblémákat. Ezeket alkalmazva újra feszes lesz a kinyúlt farmer, mosás nélkül tűnnek el a kellemetlen szagok, de még a színe is megmarad majd.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük