Hogyan lehet újra szép a fal festés nélkül? Csodákra képes a falradír
A koszos fal megmentője lehet a falradír, amit ráadásul nagyon egyszerű használni.

falradir-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fal egy olyan felület a lakásban, ami a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is lassan, de biztosan koszolódik, főként a villanykapcsolók, konnektorok, kabátfogasok és egyéb olyan területeken, ahol hozzá-hozzáér az ember.

Mivel festetni, festeni sajnos nincs évente lehetőség, és értelmetlen is lenne az egész falon átmenni pár kritikus terület miatt, ezért más megoldás után kell nézni: ilyen lehet a falradír, más néven csodaszivacs vagy varázsszivacs.

Mi a falradír, és hogyan működik?

A falradír egy kicsi, mosogatószivacs nagyságú tisztítóeszköz, amelynek segítségével a falfelület könnyedén és alaposan megtisztítható, így kitolva a legközelebb esedékes festés idejét.

A praktikus találmány nem igazi radír, sokkal inkább szivacsra hasonlít. Alapanyaga melamin, ám a radírhoz hasonló módon kopik használat közben.

Fehér vagy nagyon világos színű falra remek megoldás lehet, de sötétebb, intenzívebb színekhez nem ajánlott a használata, mert a fal foltos lehet. Színpróbát egy kevéssé látható helyen mindenképpen érdemes végezni, ha a fal nem fehér.

A falradír hasonlóan működik egy hagyományos szivacshoz. Vízbe kell mártani, majd kinyomkodni, hogy a fölös nedvesség kijöjjön belőle. Csavarni nem szabad, mert a falradír anyaga nem túl strapabíró, könnyen elszakadhat. Nedvesítés után a radírt a kiválasztott felületre kell tenni, és óvatos, de határozott mozdulatokkal leradírozni a foltokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Kipróbáltuk

Mivel a falradírról sok jót hallottunk, úgy gondoltuk, mi is kipróbáljuk. Bár léteznek ezer forint darabárú falradírok is, mi egy jóval jutányosabb árút választottunk, amelyet kettesével, 360 forintért kínálnak az egyik drogériában.

Egy szerelő hagyta tenyérnyomot és egy véletlenül húzott csíkot jelöltünk ki a falfelületen. Benedvesítettük a szivacsot, töröltünk, és láss csodát, egyetlen áthúzás után el is tűntek a nemkívánatos foltok. Mutatjuk is: a kékkel jelölt képeken a tenyérnyom, a pirossal jelölteken a csík radírozása látható előtte és utána.

ku

A törlés után, ahogyan a képen is látszik, enyhén nedves marad a fal, de hamar megszárad.

Egy takarékos tipp: ha a törlendő felület nem olyan nagy, felesleges az egész szivacsot elhasználni. Könnyen levágható egy része, így a radír többször elég lesz.

Láthatjuk tehát, a falradír valóban aranyat ér, még a jutányosabb árú verziójával is maximálisan elégedettek voltunk. A koszos falfelület ismét tiszta lett, és még csak nem is kellett festőhengert ragadni.

Szobanövények penész ellen

Nemcsak szépek, hasznosak is: ezek a növények segíthetnek a penész megakadályozásában.

Ezt is szeretjük