Tilos margarinos dobozban fagyasztani: nem mindegy, mibe rakjuk az ételt, mielőtt a mélyhűtőbe kerül
A megfelelő fagyasztás a titka annak, hogy az étel jó minőségű maradjon.
A fagyasztás egy rendkívül hasznos és egyszerű tartósítási módszer. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan tesszük el az ételeket: a csomagolás kulcsfontosságú segítség abban, hogy az étel minősége megmaradjon.
A levegő és a környezetben lévő nedvesség a fagyasztott ételek legnagyobb ellenségei, tehát a fő szempont, hogy ezektől megvédjük a fagyasztásra szánt élelmiszert.
Nem mindegy, mibe rakjuk az ételt, mielőtt a mélyhűtőbe kerül
Az étel biztonsága és minősége veszélybe kerülhet, ha az eltevés módja nem megfelelő. Viszont ha az élelmiszer biztonságosan kerül a fagyasztóba, és a megfelelő hőmérséklet biztosítva van a számára, akkor az ember nyugodt lehet afelől, hogy jó állapotban marad az eltett finomság.
A Michigani Egyetem szakértői szerint margarinos dobozban nem szabad ételt fagyasztani. Az ilyen és ehhez hasonló dobozok hozzávalói egyszer használatos műanyagként lettek gyártva, és fedelük nem zár olyan jól, mint amilyen szoros illeszkedésre szükség lenne. Ennek következtében a lefagyasztott ételből kimegy a nedvesség, minősége pedig csökken.
Ugyanez érvényes a műanyag zacskókra. Olyan tasakokat kell választani, amiket direkt erre a feladatra gyártottak, tehát légmentesen zárnak. Nem elég jó választás a hétköznapi műanyag zacskó, mert azok beengedik a levegőt és a nedvességet.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A fagyasztótasakok számos étel fagyasztására alkalmasak, beleértve a pácban lévő nyers húst, a leveseket és a pörkölteket. Érdemes lapos formában eltenni őket, így kevesebb időt vesz igénybe kiolvasztása, és helygazdaságosabban lehet elhelyezni őket a fagyasztóban.
Azok az ételek, amik alkalmatlan tárolókban kerülnek fagyasztásra, továbbra is ehetőek, viszont a minőségük gyakran csökkent. Szerencsére a megfelelő tárolók beszerzése nagyon könnyű: ma már hétköznapi szupermarketekben is lehet találni fagyasztásra alkalmas tárolóeszközöket.
Tűzálló edényben is szabad élelmiszert fagyasztani, amíg az megfelelően le van zárva. Mivel a kerámia és az üveg könnyen törik, figyelni kell arra, hogy a fagyasztóból való kivétel után lassan olvadjanak fel. Túl gyors melegedés hatására megrepedhetnek.
8 kép, ami bizonyítja, hogy egy hosszúkás konyha áldás is lehet
Hogyan hozható ki a legtöbb egy hosszúkás konyhából?
8 kép, ami bizonyítja, hogy egy hosszúkás konyha áldás is lehet: ötletesen rendezték be
Nézegess képeket!
ElolvasomKépek forrása: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!