Nem csak ételtartósításra jó: 6 meglepő dolog, amire a fagyasztót használhatod
A fagyasztó hasznosabb a háztartásban, mint gondolnád.

GettyImages-1294673163
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mire való egy fagyasztószekrény? A válasz egyértelmű: ételek lefagyasztására. A legtöbb ember nem is gondolná, hogy ennél jóval kreatívabban hasznosítható gépről van szó.

A fagyasztás ugyanis a háztartásban nagyon hasznos fizikai hatás, így a fagyasztó sokféle tevékenységben jelent segítséget. A következőben ilyeneket veszünk sorra: meglepő, mennyire izgalmas és váratlan megoldások kínálkoznak, ha valaki nem fél az alternatív használattól.

6 dolog, amire jó eszköz a fagyasztó

Újra ragyognak a farmerek

Kedvenc farmered már nem a régi színében pompázik? Mosd ki, száradás után pedig göngyöld fel, és tedd a fagyasztóba egy éjszakára. Meg fogsz lepődni, milyen szépen felfrissül a színe.

Tovább tartanak a gyertyák

Szívesen gyújtasz gyertyákat, de sajnálkozva nézed, mennyire gyorsan elolvadnak? Ha a felhasználásuk előtt egy napra a fagyasztóba helyezed őket, akkor lassabban égnek el. Ezzel a pénztárcád is kíméled, mivel ritkábban kell új gyertyát venned.

Tartósítsd a magokat!

Szeretsz kertészkedni, de nem minden magod fogyott el, amikor ültettél? Semmi gond, csak gondoskodj róla, hogy teljesen szárazak legyenek, és zárd őket egy légmentes dobozba. A magok így évekig felhasználhatók lehetnek.

Megőrzi a smink frissességét

A fagyasztó a sminket is tartósítja. A rúzsok egy idő után megfáradnak, zsírosabbak lesznek, elpuhulnak, de ha a jégszekrényben tárolod őket, akkor megőrzik eredeti frissességüket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szú ellen is jó

Van egy csodás faládikád, de szitává eszi a szú? Mielőtt ez bekövetkezne, dobd be a dobozt a fagyasztóba néhány hétre. Mikor kiveszed, a furkálódó lakók már nem lesznek életben.

Segít leszedni a rágógumit

Ha véletlenül rágóba léptél, és nem akar lejönni a cipőd talpáról, tedd a fagyasztóba, és egy-két óra múlva le tudod piszkálni róla a maradványokat. A cipőt természetesen csomagold be fóliába és nejlonzacskóba olyan alaposan, ahogy csak tudod, hogy ne szennyeződjön be a fagyasztód.

Jól fagyasztható ételek

Nem minden étel barátja a fagyasztó, de bizonyosak remekül viselik a fagyasztást. A következő cikkben ilyenekről olvashatsz.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük