Most kell elültetni az egynyári virágokat: mivel szépítheted a kerted?

Április vége az egynyári virágok ültetési időszaka.

Egynyári virágok ültetése
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy megjön a jó idő, az ember a szabadba vágyik, és örömmel veti magát a kertészkedésbe. Most az egynyári virágok ültetésének ideje érkezett el.

Rengeteg gyönyörű egynyári virágból lehet válogatni és összehozni akár egy letisztult, egységes, vagy akár egy zabolátlanul tarka kertet is, kinek mi a kedvére való. Most ültetendő egynyári virág a sárgás-vöröses színben díszelgő büdöske, a petúnia, és a kerti borágó is.

Ezeket a virágokat most ültesd el

Sorra vesszük, melyek azok a virágok, melyeket április végén kell elültetni, és nyárra csodás virágokkal gyönyörködtethetnek, illetve hogyan kell eljárni, hogy ezek szépen nőjenek és virágozzanak.

Petúnia  - Piros, rózsaszín, lila - bármilyen is, a csüngő vagy fekvő szárú növény magjait a kora tavaszi időszakban kell elvetni, és vékony földréteggel fedni. A petúnia bő locsolást igényel, és ajánlott a heti egy műtrágyázás, ha van mód rá. A száraz levelektől és magoktól mindig meg kell szabadítani.

Kerti borágó  - A különleges virágzatú, kellemes illatú kerti borágó 40-70 centiméterre nő, így látványos dísze lehet a kertnek. Az élénk kék virág magját ültesd napos helyre, jó vízáteresztő és tápanyagban közepesen dús földbe. Fontos, hogy rendszeresen öntözd, viszont nem szabad túlzásba vinni a locsolást, mert a sok víz árthat a növénynek. A virága ehető, jégkockába is lehet fagyasztani.

Mexikói csodahajnalka - Piros, sárga és narancs színekben pompázik fűzéres virága. Ültesd napos, félárnyékos helyre a kúszónövényt, jó vízáteresztő talajba. Mivel sok vizet igényel, gondoskodj bőséges locsolásáról. A mexikói csodahajnalka egyedi szépségű növény lehet a kertben, de mielőtt elültetnéd, kisgyerekes szülőként és gazdiként vedd figyelembe, hogy magja mérgező.

Büdöske - Más néven bársonyka. A fészkesvirágúakhoz sorolható növény nagy előnye, hogy távol tartja a fonalférgeket. Többféle árnyalatú, piros és sárga virágzatú, alacsonyabb és magasabb fajtái is vannak. Az apró magokat tavasz elején kell elültetni, a kikelt palántákat majd májusban kiültetni. 

Ragadj hát ásót, gereblyét, fogd a locsolót, és szépítsd meg kerted: ha most teleülteted szebbnél szebb virágokkal, nyárra már dúsan virágzó ágyásodban gyönyörködhetsz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Kerti bútorok házilag

Kerti bútort nem csak nagy összegekért vehet az ember: otthon porosodó limlomokból is készíthetők ilyenek, házilag.

Kiszuperált limlomokból menő kerti bútort készíthetsz: mutatjuk a legjobb ötleteket

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük