Egyetlen egyszerű polc, 7 ötletes megoldás: mindent elnyel a mutatós bútordarab

Billy könyvespolcod van, de valami újdonságra vágynál? Ezekkel a DIY-trükkökkel új életet lehelhetsz megunt bútorodba.

billy konyvespolc
beauty and style
Top olvasott cikkek

Körülbelül három másodpercenként gyártanak és öt másodpercenként adnak el egy Billy könyvespolcot. Tehát amíg ezeket a sorokat olvasod, már le is gyártottak és el is adtak egyet.

Az 1979-es piacra dobása óta több, mint 60 millió könyvespolcot adtak el - nem véletlen, hogy ez a termék az IKEA egyik védjegyévé vált. De mért is olyan népszerű a Billy? A válasz egyszerű - kifinomult, sokoldalú és nem utolsósorban megfizethető. Egyszerűségében rejlik a varázsa, hiszen mindenki személyre szabhatja.  

Így dobd fel a könyvespolcod

Rejtsd el ajtók mögé

Ha nehézséget okoz rendet tartani a polcokon, de mégis letisztultabb összképet szeretnél a nappalidba, ez a trükk neked való. Gondolnád, hogy a képen az ajtó mögött öt Billy polc rejtőzik? Nincs más dolgod, mint a falhoz rögzíteni a könyvespolcot, majd az alapozást és a festést követően fakeretet helyezni köré beltéri ajtókkal, illetve lambériával.  

Használd cipőtárolónak

Rengeteg cipőd van, és nem tudod hova tenni őket? A Billy könyvespolcok cipőtárolóként is remekül funkcionálnak, hiszen a mélységük tökéletesen illeszkedik a lábbelikhez. Ez az ötlet szuper a magas belmagassággal rendelkező lakásokhoz, de helytakarékosság szempontjából sem utolsó. 

Nyitott éléskamra

Nincs kamrád? Semmi gond, csinálj egyet! Ha van pár szép edényed, tortaállványod, ne rejtsd el őket! Rendezz be egy mini kávézó-, pékséghangulatú polcrendszert, amit aztán kamraként is használhatsz. 

Könyvtár az otthonodba

Építsd egymásba Billy könyvespolcaidat, és fesd át őket! Az eredmény egy csodás, padlótól a mennyezetig érő minikönyvtár lesz, beépített szekrényhez hasonló megjelenéssel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha pedig tovább extráznád, építs be egy csúszósínt, és vegyél hozzá falétrát is! Régies könyvtárhangulata lesz, és nem utolsósorban praktikus is.

Fess belőle vitrint!

Bizony, akár vitrint is varázsolhatsz a könyvespolcodból. Nincs más dolgod, mint lábakat és üvegajtót szerelni rá. Egy vitrinnek húzós ára van, ezzel a trükkel tehát rengeteget spórolhatsz, mégis hasonló hatást érhetsz el.  

Játssz a magassággal, szélességgel

Tegyél több keskeny Billy könyvespolcot egymás mellé, és itt-ott vegyél ki polcokat. Ez az egyszerű trükk feldobhatja a nappalid összképét, illetve a tárolásban is több lehetőséget biztosít. 

Párosítsd a fal színéhez

Ha a könyvespolcodat ugyanolyan színűre fested, mint a falat, az nem csak a teret növeli, de egységesebb, letisztultabb hatást is kelt.

A sarokpolcok megduplázzák a teret, nézd csak!

Az álomotthont kialakítása során a helyhiány nagy gondokat tud okozni, de ötletes sarokpolcokkal kis pénzből is orvosolható a probléma.

(A kiemelt kép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük