Gyönyörű húsvéti dekorációk, 1 óra alatt
Teremts ünnepi hangulatot az otthonodban percek alatt! A mutatós díszek elkészítéséhez nem kell nagy kézügyesség.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sem jelentősebb anyagi ráfordítást, sem hosszú napokat nem igényel, hogy az otthonodat méltó díszbe öltöztesd húsvétkor.

Csupán néhány tojásra, egy kevés csillámporra, illetve a tavasz kincseire van szükség - na meg természetesen néhány jó ötletre. Előbbieket bármelyik dekorboltban beszerezheted, utóbbiakban pedig mi segítünk.

Varázsolj tavaszt az ablakba!

Ha még nem csomagoltad össze a vastag, téli sötétítőfüggönyöket, akkor most itt az ideje. Válassz helyettük lágy esésű, átlátszó fehér vagy meleg sárga árnyalatú függönyöket, hogy semmi ne akadályozza meg a napfény beáramlását a lakásba.

Ha az ablakod párkányának mérete lehetővé teszi, helyezz el itt néhány kisebb cserepes növényt - a legjobb a tavasz hírnökeként is ismert nárcisz, tulipán és liliom. Ahhoz azonban, hogy a dekorációk összhangban legyenek a függönnyel, érdemes ez utóbbi színével megegyező szalagokkal díszítened a cserepeket: egyszerűen kösd át őket, és formázz masnit a szalagból.
Néhány pasztellszínű tojás is jól mutat a cserepek között, arra azonban ügyelj, hogy ne legyen túl zsúfolt a párkány.

Ne feledd!
Az új függöny és a dekoratív díszek csak tiszta ablakban mutatnak jól. A tavaszi nagytakarítás alkalmával ezért az ablakokról se feledkezz meg!

Húsvéti koszorú ajtóra, asztalra

Koszorút nemcsak karácsonykor készíthetsz: húsvétkor is izgalmas dekorációs elem lehet, de csak abban az esetben, ha megfelelő anyagból készül.
Mivel a tavasz a természet ébredésének évszaka, a koszorú alapanyagának is tanácsos ehhez igazodnia. A száraz, vágott vessző helyett válassz friss barkaágakat, és ezekből formázz köralakot, majd vékony dróttal tekerd át ott, ahol az ágak végei összeérnek. A drótozott részt piros vagy pasztellszínű, fényes szalaggal kösd át.

Ha az ajtót vagy az ablakot tervezed díszíteni vele, akkor a koszorú szalaggal szembeni részére akassz egy szépen festett tojást egy keskenyebb szalag segítségével. Ha asztaldíszre vágysz, egyszerűen fektesd az asztalra, és helyezz a közepébe hímes tojásokat. Egyszerű dekoráció, ám annál látványosabb.

Csak egyszerűen!
A lakás díszítése során is ügyelj a mértékletességre! Az asztalterítő legyen egyszerű hófehér, esetleg fehér cérnával hímzett, ezen ugyanis jobban mutatnak a színes tojásdíszek.

Hímes tojások fényözönben

Ha a lakásodba - stílusánál és berendezésénél fogva - nem illenek a vesszőből, barkából és más természetes anyagokból készült dekorációk, akkor ne ragaszkodj hozzájuk. Egy adag csillámporral is csodákat tehetsz.
Elsőként szerezz be néhány adag ezüst-, arany- és pasztellszínű csillámport, valamint decoupage-ragasztót. A ragasztóval alaposan kend be a tojásokat, majd forgasd őket egyenként a csillámporba, ügyelve arra, hogy a por a tojás minden részét szépen befedje. Ezután egy kanál segítségével emeld ki a csillámporból, és tedd egy papírlapra száradni.
Ha a tojásokat előzetesen kifújod, és keskeny szalagból akasztót is készítesz rájuk, könnyebben kiemelheted, és a száradáshoz fel is akaszthatod őket.
A kész tojásokkal az ablakokat is díszítheted - például a kilincsre helyezve -, de egy fehér pihetollakkal bélelt nagyobb, lapos üvegtálban is jól mutatnak.

Látványos tojáscsomagocskák

Ha nincs kedved a ragasztóval és a csillámporral pepecselni, egyszerűbben is feldíszítheted a tojásokat, mégpedig némi organza segítségével.
A tojásokat előzetesen érdemes pasztellszínűre festeni - tojásfestékben kifőzve -, hiszen akkor mutatnak majd igazán jól az organzában. Ez utóbbiból vágj ki akkora darabokat, amelyekbe könnyen becsomagolhatod a tojásokat, majd a tojások tetején az anyaghoz illő színű szalaggal kösd át az organzát.

A kész csomagokat a húsvéti asztalon is elhelyezheted a terítékek mellett, jól mutatnak a nappaliban egy nagyobb üvegtálban, de akár fel is akaszthatod őket, ha úgy tartja kedved.

Készíts tojásfát!
A csillámporos tojásokat és az organzába csomagolt tojásokat a többi hímes darabbal együtt barkaágakra is akaszthatod. Az ágakat - minél több, annál jobb - állítsd magas falú vázába, majd ízlésesen rendezd el rajta a díszes tojásokat - ez utóbbiakat tanácsos előzetesen kifújnod, hogy ne húzzák le a barkát.
Ezt is szeretjük