Így készíts madárpancsolót saját kezűleg: néhány egyszerű alapanyag kell hozzá

Egyszerű alapanyagok, kreativitással fűszerezve: készíts madárpancsolót!

GettyImages-1470939885

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre tavaszodik, és közeleg a nyár: a jó idő elérkeztével a madarak is kedvet kapnak ahhoz, hogy vízközelbe menjenek. Ha ezt az örömüket a te kertedben lelhetik meg, cserébe csodás madárdallal, színes tollaikkal gyönyörködtetnek majd.

Bár pancsolót barkácsáruházakban, kertészeti áruházakban is lehet kapni, még nagyobb öröm, ha ezt otthon, magad készíted el. Így nemcsak egyedi darabot kapsz, mely a saját alkotásod, hanem némiképp olcsóbb is lesz a történet, hiszen mindössze néhány alapanyagot kell beszerezned, melyek a kezed alatt születnek újjá a madárfürdetőben.

Csináld magad madárpancsoló

Az alábbiakban javaslunk néhány könnyen megvalósítható ötletet, melyek nem igényelnek túl nagy anyagi ráfordítást, sem tengernyi időt vagy kiemelkedő kézügyességet. Abban is segítünk, miként valósítsd meg őket.

 Az első madárpancsolóhoz két nagy és egy kicsi virágcserépre, valamint egy nagyobb cserépaljra - ebbe kerül a víz - lesz szükséged. A cserepek összeragasztásához speciális cserépragasztót vagy tetőcserép-ragasztót használj. Rögzítsd egymás tetejére a két nagyobb cserepet, rá az aljat, majd végül ragasztás nélkül tedd bele a legkisebbet is. Erre tetszés szerint erősíthetsz kerámiamadarat, de szabadon is hagyhatod, mint egy szigetet, a kismadarak számára. Néhány kis kavics szépen mutat majd a vízben, de ez is opcionális.

 A második ötlethez gallykoszorúra, egy cserépaljra és néhány régi bőr-, illetve műbőr övre, esetleg táskapántra lesz szükség. A szíjakat három irányból kösd a koszorúra, felül ezek segítségével lógathatod majd a fürdőt egy faágra. A koszorúba helyezz bele egy megfelelő nagyságú cserépaljat. Ebbe kerül majd a víz, és tetszés szerint kavicsokat is tehetsz bele díszként. A koszorút mohával, örökzöld ágakkal is dekorálhatod.

 Záró ötletünk az elsőre hasonlít, de kissé elegánsabb. Egy nagyobb cserépre, három közepesre és egy nagy aljra lesz szükség. Szerezz be fehér festéket is, a cserép befestésére. Ragaszd össze a cserepeket a képen látható módon. A legalsót rögzítsd a legnagyobb fenekéhez. Ha kész vagy, fesd a művet fehérre. Miután a festék megszáradt, ültess virágokat a legnagyobb cserépbe, melyek majd körülölelik a középen elhelyezkedő szerkezetet. Tetszés szerint egy fehér kismadárszobrocskát is helyezhetsz a legfelső, vizes tálba.

Szívesen barkácsolsz? Készíts függőszéket magadnak!

Olvasd el a következő cikkünket is, melyben otthon elkészíthető függőszékeket mutatunk.

(Képek: Getty Images Hungary, Pinterest)

Ezt is szeretjük