Pöceszag fogad a nyaralás után? Ezt csináld, és egy perc alatt elmúlik
Ha sokáig nem vagy otthon, könnyen csatornaszag fogadhat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vizes helyiségekben kialakuló csatornaszagnak számos oka lehet, amellett azonban, hogy felelős lehet érte például dugulás, valamint a kellemetlen illatanyagokat árasztó szennyeződések is meghúzódhatnak a háttérben, létezik olyan eset, mikor mindez egyáltalán nem függ össze a higiéniával, valamint a takarítás minőségi és mennyiségi tényezőivel.

Nem véletlen például, hogy gyakorta fogadja jellegzetes csatornaszag azokat - különösen nyáron -, akik vakációról vagy több napos utazásból térnek haza, szerencsére azonban ilyenkor a legkönnyebb orvosolni a bajt.

Egy kevés víz is nagyon sokat segít

A fürdőben, mellékhelyiségben megjelenő csatornaszag egyik leggyakoribb oka, hogy a szennyvízhálózatból azért áramlanak vissza a szagok, mert a lefolyóban található szifonban nincs elég víz, így pedig nem tudja ellátni azt a feladatát, hogy a szagok tekintetében szigeteljen.

Mindennek számos oka lehet, régi épületekben például könnyen előfordulhat, hogy a huzat szívja ki a vizet, de el is párologhat, különösen szeles időben vagy a nyári hőségben, illetve akkor is gyakori jelenségnek számít, ha valahol azért nincs hosszabb ideig vízutánpótlás, mert elutaztak a lakók.

Ha kellemetlen szagot tapasztalsz, amikor hazaérsz, az első lépés az legyen tehát, hogy gondoskodsz a lefolyók, illetve padlóösszefolyók vízutánpótlásáról. Egyszerűen engedj egy kis vizet a csapba, a kádba, illetve a WC-be, ennek köszönhetően megoldódik a probléma, legalábbis, ha ez volt a baj.

Más esetben érdemes lehet dugulásra gyanakodni, amellyel kapcsolatban ide kattintva olvashatsz bővebben az elhárítás különféle módszereiről.

Ezt is szeretjük