Pöceszag fogad a nyaralás után? Ezt csináld, és egy perc alatt elmúlik

Ha sokáig nem vagy otthon, könnyen csatornaszag fogadhat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vizes helyiségekben kialakuló csatornaszagnak számos oka lehet, amellett azonban, hogy felelős lehet érte például dugulás, valamint a kellemetlen illatanyagokat árasztó szennyeződések is meghúzódhatnak a háttérben, létezik olyan eset, mikor mindez egyáltalán nem függ össze a higiéniával, valamint a takarítás minőségi és mennyiségi tényezőivel.

Nem véletlen például, hogy gyakorta fogadja jellegzetes csatornaszag azokat - különösen nyáron -, akik vakációról vagy több napos utazásból térnek haza, szerencsére azonban ilyenkor a legkönnyebb orvosolni a bajt.

Egy kevés víz is nagyon sokat segít

A fürdőben, mellékhelyiségben megjelenő csatornaszag egyik leggyakoribb oka, hogy a szennyvízhálózatból azért áramlanak vissza a szagok, mert a lefolyóban található szifonban nincs elég víz, így pedig nem tudja ellátni azt a feladatát, hogy a szagok tekintetében szigeteljen.

Mindennek számos oka lehet, régi épületekben például könnyen előfordulhat, hogy a huzat szívja ki a vizet, de el is párologhat, különösen szeles időben vagy a nyári hőségben, illetve akkor is gyakori jelenségnek számít, ha valahol azért nincs hosszabb ideig vízutánpótlás, mert elutaztak a lakók.

Ha kellemetlen szagot tapasztalsz, amikor hazaérsz, az első lépés az legyen tehát, hogy gondoskodsz a lefolyók, illetve padlóösszefolyók vízutánpótlásáról. Egyszerűen engedj egy kis vizet a csapba, a kádba, illetve a WC-be, ennek köszönhetően megoldódik a probléma, legalábbis, ha ez volt a baj.

7 dolog, amit sohase húzz le a WC-n: egy pillanat alatt eldugul tőle, és nem is gondolnád!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Más esetben érdemes lehet dugulásra gyanakodni, amellyel kapcsolatban ide kattintva olvashatsz bővebben az elhárítás különféle módszereiről.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük