Ezt tedd az ablakodra, és kint maradnak a betörők: így működik a biztonsági fólia
Szerezd be, ha nagyobb biztonságra vágysz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A biztonsági cégek által megtervezett professzionális rendszereken kívül számos olyan egyszerű és pénztárcabarát lehetőség létezik, amelyet érdemes kihasználnod, ha szeretnél figyelmet szentelni a betörők elleni védekezésre, ugyanakkor nem engedhetsz meg magadnak jelentős mértékű kiadást.

Egy minőségi zárrendszer például sokat segíthet, hasznos lehet, ha időzítős kapcsolót vagy mozgásérzékelős lámpát szerelsz fel, de az is komoly előnyt jelent, ha felismered a terepszemlére érkező trükkös tolvajokat, vagy éppen tudod, hova nem szabad elrejteni az értékeidet.

Mi az a betörésvédelmi fólia?

A hatékony megoldások közé tartozik a biztonsági vagy betörésvédelmi fólia is, amely az ablakok tekintetében nyújt nagyobb biztonságot, mind balesetvédelmi, mind pedig a betolakodók távol tartásának szempontjából.

Az üveg belső felületére illeszthető fólia egyfajta mechanikai védelmet jelent azáltal, hogy megnöveli az üvegfelület ellenálló képességét, emellett pedig törés esetén is egyben tartja az üveget, megakadályozza a szilánkos törést.

Persze ez nem jelenti azt, hogy lehetetlenné teszi a bejutást, lényegesen lassítja azonban azt, ami komoly előny, figyelembe véve, hogy a betörők a lebukás veszélyétől félve bizonyos időtartamnál nem szánnak többet egy adott otthonra.

Akár a rácsot is helyettesítheti

Bár a biztonsági fólia négyzetméterének ára akár tízezres nagyságrenden is mozoghat, közel sem kerül annyiba, mint amennyit egy esetleges betörés során a károk jelenthetnének.

További előnye, hogy egyes típusai hővédő réteget is jelentenek, így energiatakarékosak is, emellett a lakásbiztosítás tekintetében is pozitívumot jelent, ha egy ablak rendelkezik ilyennel - a fóliák rendelkezhetnek a MABISZ, vagyis a Magyar Biztosítók Szövetségének minősítésével, amely által vasrácsot helyettesítő mechanikai védelemként veszik figyelembe őket.

A fólia mellett további módszerekkel is nehezítheted az ablakokon át való bejutást, ilyen például a redőny felszerelése, vagy az, ha szúrós, áthatolhatatlan akadályt jelentő növényeket telepítesz. Mindemellett elsődleges, hogy soha ne hagyd nyitva az ablakokat, még csak bukóra sem, akármilyen elérhetetlennek tűnő helyen találhatók is.

Ezt is szeretjük