Ettől a módszertől halálra rémülnek a betörők: hatásos, és te is megcsinálhatod

Ezt a módszert érdemes bevetned, ha tartasz a betörésektől.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy arról a Daily Mail internetes oldala is beszámolt, különös esettől volt hangos a sajtó április végén, egy ingatlantulajdonosnak ugyanis sikerült az, amire a legtöbben talán nem is gondolnának, otthonától távol, egy hangos üzenet segítségével félemlítette meg a betörőket.

Bár akkor, amikor az erről szóló hír futótűzként terjedt el az interneten, a rendőrség még nem fogta el a két gyanúsított férfit, a sajátos megoldásnak köszönhetően nem károsították meg olyan mértékben a tulajt, amilyenre valószínűleg sor került volna, ha tovább maradhatnak.

Ettől ijedtek meg a betörők

A New Jersey-i lakásba napközben, a reggeli, kora délelőtti időszakban hatolt be két férfi úgy, hogy feltörték a bejárati ajtót, majd, miután találkoztak a tulajdonos két kutyájával, akiket vélhetően ártalmatlannak találtak, megkezdték a terep felderítését. A konyha, illetve a nappali területénél azonban nem jutottak tovább, a tulajdonos hangja ugyanis egyszer csak betöltötte a szobát, aminek hatására láthatóan megijedtek, majd gyorsan menekülőre fogták.

Az esetről készült kamerás felvételt az interneten is közzétették hang nélkül - ide kattintva nézheted meg -, a rendőrök azonban nem árulták el, pontosan mit mondott a tulaj, csupán annyit, hogy az üzenete hangos és teljesen egyértelmű volt, megakadályozva, hogy a betörők néhány iratnál és ékszernél többet tulajdonítsanak el.

Ezt tedd az ablakra betörők ellen: 5 dolog, ami segíthet a szakértők szerint!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bárki megvalósíthatja

Ahhoz, hogy valaki hasonló módon küldjön üzenetet a betörőknek, adott a technológia, sőt, korábban mi is írtunk már arról, hogy egyre többen alkalmazzák manapság a saját telepítésű megfigyelő rendszert, például egy IP kamera formájában.

Egy ilyen berendezés segítségével akár az interneten, számítógépen és okostelefonon is nyomon lehet követni, mi zajlik a lakásban. A kamera képét így bárhonnan el lehet érni, az élőkép funkció mellett pedig lehetőség van arra, hogy mozgás érzékelése esetén küldjön jelzést a rendszer, de léteznek olyan verziók is, melyeket akár mozgatni is lehet, ellátták rongálás elleni védelemmel, vagy éppen - ennek segítségével pedig a fenti megoldást is kivitelezni lehet - hang továbbítására is alkalmasak. További információért kattints ide!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük