Elszíneződött az átlátszó szilikon mobiltok? Így lesz újra a régi egy egyszerű házi módszerrel
Gyakori, hogy az átlátszó szilikon mobiltokok besárgulnak, de meg lehet őket tisztítani.

GettyImages-1095857138
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bármikor megtörténhet, hogy a telefon kicsusszan az ember kezéből vagy zsebéből, ráadásul a táskában is megsérülhet, karcossá válhat a hátlapja, ezért sokan vásárolnak szilikon mobiltokot a készülékükre.

Legtöbbször áttetszőre esik a választás, hiszen az nem fedi el a hátlap eredeti színét, ám sajnos idővel sárgulni kezdhet, és mégis eltorzítja az árnyalatot. A kék telefon zöldesnek, a rózsaszín tompa narancssárgának látszik, és úgy tűnik, mintha a telefon meglehetősen piszkos lenne. Bár ezen a ponton újat is lehet vásárolni, ez a döntés sem a környezetet, sem a pénztárcát nem óvja. Szerencsére a helyzet másként is orvosolható: az átlátszó tok ismét a régi lehet egy házi praktika segítségével.

Így lesz újra áttetsző a szilikontok

A tok elszíneződését egyszerű módszer segítségével fordíthatod vissza. Nincs szükséged másra, mint fehérítő hatású fogkrémre és egy erre kijelölt fogkefére.

Vedd le a tokot a telefonról, majd kend le az egészet fogkrémmel, és hagyd úgy tíz percig. Ha az idő letelt, fogd a fogkefét, és körkörös mozdulatokkal dörzsöld át vele alaposan, de óvatosan, hogy a felület ne legyen karcos. Ezután öblítsd le, és ismételd meg a folyamatot, majd újra mosd le vízzel a fogkrémet. Végül alaposan szárítsd meg a tokot, és helyezd vissza a telefonodra.

Megelőzés

A sárgulást mindennapos odafigyeléssel is lassíthatod. Figyelj oda, hogy a tokot ne érintsd meg olajos, zsíros vagy bekrémezett kézzel, és gondoskodj a tisztításáról nap végén is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szerezz be egy üveg gyógyszertári alkoholt, amelyből csepegtess valamennyit egy vattakorongra. Ezzel alaposan töröld át a tokot. A mindennapos alkoholos tisztítás alapvetően tanácsos, hiszen a nap során számos alkalommal elővesszük a telefont, így például a tömegközlekedésen vagy a boltban is, ezért erősen szennyeződik. Ha a tokot megszabadítod ettől, azzal nemcsak biztonságosabbá teheted a használatát, de a sárgulást is késleltetheted.

Így tisztítsd meg az autókárpitot!

A használat során az autó kárpitja is csúnyán beszürkülhet, bebarnulhat. A következő cikkben megismerhetsz egy jó praktikát a kitisztítására.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük