Folpack a banánra, és tovább marad friss: csak egy részét kell betekerni
Tökéletesen működik a módszer, azt is elmondjuk, miért.

ket-banan
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

A kék szín most nemcsak ruhában divatos: így készíts csodás szemsminket vele »

A legszebb kézitáskák árral, lelőhellyel: a 80-as évek kedvenc táskafazonja a legdivatosabb idén »

Zsírégető, immunerősítő ital, ha nem vagy oda a teákért: pörgeti az anyagcseréd, és feltölt C-vitaminnal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A banánról nem véletlenül tartják úgy, hogy az egyik legrövidebb élettartamú gyümölcs, legalábbis, miután a boltból hazaérkezik, a barna foltok ugyanis nagyon hamar megjelenhetnek rajta, és akár már néhány nap alatt kidobásra ítélhetik az értékes táplálékot.

Amellett azonban, hogy az enyhén barna foltos banán sokkal egészségesebb, mint a még éretlen, néhány pofonegyszerű praktikával azt is könnyen el lehet érni, hogy a gyümölcs hosszabb ideig maradjon friss.

Praktikák a banán tárolására

Az egyik legjobb praktika a banán tárolására, minőségének megőrzésére és élettartamának napokkal való meghosszabbítására, ha a szárat letakarod, például folpack fóliával, vagy ha más nincs, alufóliával. Ezt a legjobb egyenként megtenni minden banánnal, még ha macerás is, így ugyanis hatékonyabb a módszer, de ha alapos vagy, egy fürtnyi banán szárát is körbetekerheted egyszerre. Ilyenkor a fóliát ne csak egy irányba tekerd, hanem vezesd át a banánok között is, így tartósabb lesz az eredmény.

A módszer hatásfoka abban áll, hogy gátolja az etilén felszabadulását, amire a banánnak leginkább szüksége van az éréshez. Az etilént a növényi szövetek termelik, és elősegíti az érést, csakúgy, mint más anyagcsere-folyamatokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fóliás módszer mellett segíthet a megfelelő tárolás is.  Hűtőbe is theted, bár igen érzékeny a hidegre, és villámgyorsan megbarnul tőle, de a belseje nem érik tovább, nem lesz szottyos. Ellenben, ha a banánokat egymás mellé állítva - természetesen hámozatlanul - egy nagy befőttesüvegbe teszed, majd lefeded, tovább megőrzik frissességüket.

Ezt is szeretjük