Az 5 leghatékonyabb pénzhozó tipp a feng shuitól

Többet akarsz keresni, és nem szeretnéd, hogy a pénz kifolyjon a kezeidből? A feng shui segít.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A feng shui segítségével olyan teret alakíthatsz ki, mely a pénzügyeid javításában is segíthet. Ennek sikeréhez azonban elsősorban magadon kell dolgoznod, és pénzügyileg tudatossá kell válnod - nem valószínű ugyanis, hogy a feng shui hatására váratlanul egy zsák pénz hullik majd az öledbe, ha te egyébként nem teszel semmit az ügy érdekében.

Gondold át először, hogy milyen ötleteid vannak a gyarapodásra. Többet kellene keresned vagy megtakarítanod, esetleg kevesebb pénzt költeni? Ha az első a helyzet, gondolkozz el azon, hogyan lehet ezt kivitelezni.

Ha alkalmazottként dolgozol, esetleg vállalkoznod kellene, vagy inkább előléptetést, fizetésemelést kérnél? Hogyan képzeled el a pénzügyeid hosszú távú jobbítását? Amint tisztán átlátod a gyarapodás módját, vedd számba, hogy miként növelhetnéd a lehetőségeid számát.

Fókuszálj a pénzügyeidre!

Mindenekelőtt írj egy listát azokról a tulajdonságaidról, amelyeken változtathatnál annak érdekében, hogy vagyonosabb emberré válhass. Például előfordulhat, hogy az önbizalmadat kellene fokozni, esetleg keményebben dolgozni, jobban összpontosítani a haszonra, ügyesebben kivitelezni a terveidet, fegyelmezettebbnek lenni a kiadásaidat illetően. Ha változtatni akarsz, fókuszálj a pénzügyeidre, és vess be néhány trükköt, mellyel a feng shui szerint serkentheted a chi áramlását, ami pedig hatással lesz a pénzügyekre.

Tarts pénzérméket piros terítőn!

A nyugati chi a napnyugtához és a betakarítás időszakához kapcsolódik, tehát ahhoz, amikor az aznap vagy az adott évben végzett munkádért megkapod a jutalmadat.

Tehát ez a chi ideális ahhoz, hogy anyagilag előnyösen zárd le a dolgokat. Ennek erősítéséhez helyezz pénzérméket vagy papírpénzeket a lakás nyugati részébe egy piros asztalterítőre. A fém, amelyből az érmék készültek, illetve a piros terítő fokozza a fém energiát az amúgy is fém elem által uralt irányban. Ráadásul a pénzérmék és a papírpénzek emlékeztetőként is szolgálnak, hogy az életed ezen területére összpontosítasz. A kedvenc érméidet használd - minél nagyobb értéket képviselnek, annál jobb.

Ha a lakásodban ott, ahol a nyugati chi uralkodik, nem tudsz érméket elhelyezni - mert például a fürdőszoba, a raktár vagy a gardrób van itt -, akkor az északnyugati vagy az északi részt válaszd.

Tarts otthon pénzhozó szobanövényeket!

A lakásod minden része más és más hatással van a pénzszerzési képességeidre. A kelet segít, hogy új ötleteid támadjanak a pénz megszerzésére vonatkozóan, a délkelet a jövőbeli gyarapodás módjaihoz kapcsolódik, míg az északkelet segít megragadni az előnyös befektetést hozó lehetőségeket. Az egyes területek chijének aktiválásához használhatod fel a pénzhozó növényeket - ilyen például a kerek levelű, könnyen tartható párnafű és a törpebors. Gömbölyű leveleik a fém chihez kapcsolódnak, ez pedig a pénzérmék és a papírpénz energiájához.

A hatás erősítéséhez tedd a növényt fémből készült kaspóba, de a fém jelleget támogathatod a föld elemet jelképező kerámiakaspó használatával is.

Erősítsd az üzleti lehetőségek felismerését támogató chit!

Az északkelethez kapcsolódó gyors, reaktív chi ideális az új üzleti lehetőségek felismerésére. Ez az energia abban is segít, hogy még a versenytársaid előtt megragadd a kínálkozó alkalmat.

Az északkeleti chi éles és csípős, mint a hideg szél, így a segítségével azonnal a dolgok közepébe vághatsz. Ugyanakkor több jang minőségre van szükség itt, hogy továbbra is összeszedett, precíz és éber maradj, ami hozzájárul ahhoz, hogy gyorsan tudj reagálni. Az északkeleti chi erősítéséhez a következőket tedd.

  • Aludj úgy, hogy a fejtetőd északkelet felé néz. Szintén segít, ha munka közben arccal északkelet felé helyezkedsz el.
  • Helyezz el díszköveket vagy ásványokat a közeledben, ezzel északkeleti energiát hozol létre. Tovább fokozza e chi hatását a vakító hófehér szín használata.
  • A tűz táplálja az északkeleti chit, és segít abban, hogy felismerd a jövőben várható üzleti tendenciákat. Használj tüzes élénklilát és erős fényeket. A hegyes levelekkel rendelkező virágok tovább fokozzák ezt az energiát.
  • Erős színek és kemény felületek használatával jang jellegűbbé varázsolhatod az atmoszférát. Ezek hatására a chi ugyanis gyorsabban áramlik, te pedig éber és aktív leszel.

Növeld a jövedelmed!

Az otthonod nyugati része áll kapcsolatban azzal a vággyal, hogy jómódú és elégedett legyél, míg az északnyugathoz az az érzés kapcsolódik, hogy a kezedben van az irányítás, szervezett vagy, és bölcsen cselekszel.

De mindez felborulhat, ha ezeken a részeken a tűz chit erősíted, például kazán, gáz- vagy villanytűzhely, kandalló által. A lakás nyugati és északnyugati területein a fém chi uralkodik, melynek energiáját a tűz chi képes kioltani, ha a fémet nem támogatja elegendő föld chi. Ennek elkerülésére a legegyszerűbb megoldás az, ha olyan kiegészítőket helyezel el, melyek erős föld chit teremtenek, például faszenet helyezel agyagedénybe. A hatást tovább fokozhatod azzal, ha az agyagedényt sárga terítőre teszed. Ezen kívül a segítségedre lehet minden fazekasáru, valamint sárga vagy lapos tárgy.

Takarékoskodj a feng shui segítségével!

Fontos biztosítanod azt is, hogy az otthonod légköre erősítse a pénzügyi tudatosságodat, illetve azt, hogy hatékonyan kezeld a bevételeidet. Ebben a délnyugati chi lehet segítségedre, ami az otthonod délnyugati részében a legerősebb. Nagyon fontos először is, hogy semmilyen törött vagy már nem használt tárgy ne legyen ezen a területen.

A délnyugati chi aktiválásához ezután tegyél sárga virágokat vagy sárga virágzó növényt az otthonodnak ebbe a részébe, lehetőleg kerámiakaspóban. A párnákhoz, függönyökhöz és asztalterítőkhöz használj sárga, barna vagy fekete színeket itt - ezáltal a megállapodottság és a kényelem érzete jár majd át, ezáltal félre tudod majd tenni a pénzed.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy ideig aludj úgy, hogy a fejed délnyugat felé nézzen, mert így minél többet magadhoz vehetsz ebből a stabil chiből. Üldögéléshez is válaszd ezt az irányt.

Cikkünk megírásában Simon Brown Feng shui biblia című könyve segített.

OLVASD EL EZT IS!

no pihen
  • lakberendezés
  • fejfájás

Ezért fáj folyton a fejed!

Ezt is szeretjük