3 módszer, amivel látványosan át lehet alakítani egy albérletet: nem sérül a fal, a hatás mégis bámulatos lesz

Így alakíthatsz a saját képedre egy albérletet úgy, hogy biztosan ne okozz benne kárt.

albi-szoba

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy új lakásban könnyen érzi magát idegennek az ember. Legyen szó egy hosszú távú bérleményben töltött első hetekről vagy a zsúfolt, főiskolásoknak fenntartott albérletek csupasz falairól, fontos, hogy az ember otthon érezze magát abban a lakásban, ahol lakik. Azonban ez sokszor a főbérlőn is múlik.

Vannak olyanok, akik gond nélkül engedélyeznek nagyobb átalakításokat - belefér a festés, a tatarozás, sőt, örülnek is neki. Viszont legalább ugyanennyien vannak, akik szigorúan figyelik, nincs-e új lyuk ütve a falba. Összeszedtünk néhány olyan módszert, amivel pillanatok alatt barátságossá tehető bármilyen szoba anélkül, hogy kár érné a falakat.

Textileket mindenhova

A legegyszerűbb módja annak, ha át akarod alakítani egy lakás hangulatát, ha kicseréled a textileket. A függöny különösen sokat tesz azért, milyen érzés a szobában tartózkodni, és könnyen személyre szabható. Különösen igaz ez a sötétítőre, amelyből látványos és megfizethető darabok is kaphatóak, és karaktert ad az ablaknak.

szovetek

Ugyanilyen fontosak a párnák és ágytakarók, hiszen a textileken keresztül harmóniát lehet teremteni a lakásban. Ráadásul a legrondább kanapé is feldobható - vagy legalábbis letakarható - egy mutatós, kötött pléddel és néhány szép párnával. Ha már textilekről van szó, ne feledkezzünk meg a szőnyegről sem. Itt is egészen nyugodtan ismételheted a függöny és a párnák színeit és motívumait, így máris egységes képet kap a lakás.

Csupasz falak ellen

Ha nem engednek szöget verni a falba, akkor is van megoldás, mégpedig a gyurmaragasztó. Ez az anyag nem sérti a falat, és a képekben sem tesz kárt, így nyugodtan használhatod akár családi fotókhoz is, készíthetsz belőlük kollázst vagy egész fényképfalat, és máris otthon fogod érezni magadat.

falikep

A csupasz falak ellen jó megoldás lehet a falra ragasztható szövetkép is. Ez fél úton van a tapéta és a régi falvédők között, és akkora méretek is kaphatóak belőle, hogy akár egy egész falszakaszt is beburkolhatsz plafontól padlóig.

Ahogy egyre sötétülnek a nappalok, úgy vágyik az ember egyre több fényre, így ha szeretnéd, akár tündérfényekkel is kidekorálhatod a faladat, sőt még a falikép és a fotók mellé is ragaszthatsz égősort díszítésnek. Ezt a legegyszerűbben celluxszal rögzítheted a falra, azonban vigyázz, mert a ragasztószalag felszedheti a festék legfelső rétegét.

Zöldülj be

Sok albérletben kifejezetten tiltják a kisállatokat, de szerencsére a szobanövények ellen sehol nincs kifogás. Egy kis zöld azonnal otthonossá tesz minden lakást, és könnyen használható dekorációnak is, mindössze az a titka, hogy egzotikus, látványos növényeket válassz. Próbáld ki például a szobafákat, melyek kifejezetten divatosak mostanában, és gyönyörű, zöld lombjukkal garantáltan dzsungelhangulatot teremtenek a lakásodban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hozd be a fákat a lakásba

A magas szobanövények, a szobafák mostanában kifejezetten népszerűek, ami nem csoda, hiszen szépek és egyediek. Összegyűjtöttük a leglátványosabb növényeket, amelyek előfordulnak a lakásokban.

A borítókép forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük