A legjobb házi vízkőoldó receptje: keverd ki, és ragyogni fog a fürdő

Ha olyan tisztítószert szeretnél, amely olcsó, hatékony és természetes, használd ezt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az áruházakban és háztartási boltokban kapható vízkőoldók legtöbbször profi módon elbánnak a csempék, a zuhanyfülke, a kád, valamint a csaptelepek makacs szennyeződéseivel, ha azonban nem akarod erős, maró hatású vegyszerekkel körülvenni magad, érdemes lehet természetesebb megoldáson gondolkodnod.

Egy házilag kikevert, hatékony, ugyanakkor természetes és az emberi szervezetre nézve kíméletesebb vízkőoldó szer nem okoz fejfájást, légszomjat, tüdőirritációt, allergiás reakciókat, valamint égési sérüléseket és más, kellemetlen bőrtüneteket, a lefolyókba kerülve nem szennyezi és károsítja a környezetet, nem utolsósorban azonban igen hatásos a vízkő és a szappanlerakódások ellen.

Így készítsd el a vízkőoldót!

Az ecet és a önmagukban is hatékonyak a háztartásban, előbbi például hatásos lehet a penész eltávolításában, a foltok eltüntetésében, valamint ablakpucolásra is alkalmazható, utóbbi pedig kiváló súroló, valamint a mosás során is nagy segítséget jelent.

Együtt pedig, bár nem villámgyorsan, de kíméletlenül eltávolítják a vízkövet bármilyen felületről. Mindemellett nem elhanyagolható szempont, hogy igen nagy adag tisztítószert készíthetsz a két szinte legolcsóbb konyhai alapanyag segítségével.

Hozzávalók:

  • 300 ml ecet
  • 300 ml víz
  • fél teáskanál só

Első lépésként keverd össze a vizet és az ecetet, majd tedd fel a tűzhelyre forrni, és oldd fel benne a t.

Használhatod a keveréket egyszerű üvegbe töltve, de praktikusabb, ha, miután langyosra hűlt, szórófejes flakonba töltöd, és így borítod be vele az adott felületet.

A folyadékot oszlasd el bőségesen a vízkőfoltokon, majd hagyd rajtuk legalább fél óráig, ha lehet, egy óráig is. Ezután öblítsd le tiszta, hideg vízzel, majd töröld szárazra.

Bár hosszadalmasabb folyamat, mint a bolti vízkőoldók alkalmazása, a módszer segítségével anélkül távolíthatod el a szennyeződéseket, hogy a környezetben vagy egészségedben kárt tennél.

Használsz házi tisztítószereket?

Ezt is szeretjük