Feloldja a zsírt, tisztít, és illatossá teszi a konyhát - Mi az?

Ismerd meg a könnyen kikeverhető, természetes, olcsó és hatékony konyhai tisztítószer receptjét!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A konyhai vegyszerek, különösen a súrolószerek, valamint a sütő- és tűzhelytisztításhoz ajánlott hideg zsíroldók amellett, hogy szennyezhetik a környezetet, belélegezve egészségedet is károsíthatják.

Mindemellett a bőrrel sem bánnak túl kíméletesen, ha nem használsz gumikesztyűt, akár a könnyű égési sérülésekhez hasonló nyomokat is hagyhatnak a kezeden.

Ha szeretnéd, hogy a konyha tiszta, zsír-, szennyeződés-, valamint baktériummentes legyen, ugyanakkor természetes megoldást keresel, könnyen kikeverhetsz olyan tisztítószert, mely a bőrrel kíméletes, ugyanakkor a piszkot garantáltan eltünteti. Használd a következőt!

Házi készítésű konyhai tisztítószer

A következő tisztítószer elkészítéséhez olyan, hatékony természetes szerként ismert adalékokra lesz szükséged, mint a szappanpehely, az iszapolt kréta és a szóda.

A szappanpehely széles körben alkalmazható a háztartásban, ha kényes, finom anyagokat szeretnél tisztítani, mosópor helyett is használhatod, ugyanakkor remek zsíroldó szer, így a konyhában is bevetheted. Nem beszélve általános tisztító hatásáról, valamint természetességéről, minek köszönhetően a gyermekszobában is előszeretettel alkalmazzák.

Míg a szappannak kémiai tisztító hatása van, addig az iszapolt krétának mechanikai, kíméletes dörzsölőereje hatékony, ugyanakkor nem karcol, így sérülékenyebb konyhai felületek tisztítására is alkalmas. A szóda, illetve mosószóda pedig lúgos hatásának köszönhetően a makacs, zsíros szennyeződések eltávolításában segít.

Hozzávalók

  • 100 gramm szappanpehely
  • 300 gramm iszapolt kréta
  • 160 gramm szóda
  • 10 csepp illóolaj

A szappanpelyhet őröld finomra, majd keverd össze az iszapolt krétával és a szódával.

A legvégén adj hozzá egy kevés illóolajat is, így illatos lesz a konyha, és nem tapasztalod majd a jól ismert fertőtlenítő- és vegyszerszagot. Az illat lehet tetszőleges, frissítő citrom- vagy narancsolajat, de akár nyugtató levendulás illóolajat is alkalmazhatsz.

A keveréket tedd jól zárható üvegbe, csavard rá a kupakját, rázd alaposan össze, és kész is a nagyobb adag hatékony, súroló- és zsíroldó erővel is bíró, illatos konyhai tisztítószer.

Milyen természetes praktikákat vetsz be a konyhában?

Ezt is szeretjük