4 növénymentő ötlet, ha folyton elfelejted az öntözést
Ne mondj le a növényekről azért, mert megfeledkezel az öntözésükről. Egy praktikus szerkentyű, ami segít.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A növénytartók között számos olyan akad, aki rendszeresen megfeledkezik a szobanövényei öntözéséről, de sokan vannak azok is, akik túlzásba esnek, és akkor is locsolják a növényeket, amikor azoknak semmi szükségük még több folyadékra.

Sem a folyadékhiány, sem pedig a túlöntözés nem tesz ugyanis jót a növényeknek. Ha azonban képtelen vagy megjegyezni, hogy melyik szobanövényednek mennyi folyadékra van szüksége, vagy, hogy mikor kellene locsolni őket, ne a növényeknek ints búcsút, inkább szerezd be az alábbi tárgyak egyikét!

Víz és tápoldat adagolásához: Infúzió virágöntöző

Akár rendszeresen megfeledkezel a szobanövényeid öntözéséről, akár hajlamos vagy túlöntözni őket, a Designshop termékét minden esetben érdemes beszerezned. A lopótökre emlékeztető formájú, átlátszó üvegből készült Infúzió virágöntözőt elég megtöltened vízzel, a szobanövény földjébe nyomnod mélyen a gyökerekhez, és az cseppenként, a növénynek megfelelő mértékben adagolja számára a folyadékot.

Az öntözőbe tápoldatot is tölthetsz, ha például elutazol, és nincs kire hagynod kedvenceid gondozását. Az Infúzió öblös, mákgubóra hasonlító feje elég nagy ahhoz, hogy több napra elegendő vizet is beletölthess.

Ára: 2700 forint.*

Praktikus és dekoratív: Biogél, virágföld helyett

Az utóbbi hónapok nagy újdonsága rövid időn belül a növénytartók kedvence lett. Az apró golyók formájában - többek között az Ötletkuckó kreatív hobbibolt kínálatában - kapható Biogél segítségével ugyanis nemcsak kedvenceid locsolásáról gondoskodhatsz, hanem elegendő tápanyaggal is elláthatod őket, ráadásul egy évig virágföldre sem kell költened.

A Biogél használata egyszerű: a tasak tartalmát öntsd egy üvegedénybe - melybe aztán majd átültetheted a növényedet -, adj hozzá négy deciliter vizet, majd hagyd ázni a golyókat körülbelül négy órán át. Ezalatt a golyók megszívják magukat vízzel, és egyenként nagyjából 2-3 centi átmérőjűre duzzadnak. A felesleges vizet ezután öntsd le, de az üvegedény alján hagyj egy keveset - körülbelül két centiméter magasságban. A Biogélbe vágott virágot is tehetsz, és élő szobanövényt is ültethetsz. Az önmagában dekorációként is használható Biogél folyamatosan adagolja a növény számára szükséges vizet, csupán időnként kell kicsit átöblíteni, illetve öntözni, hogy a golyók ne száradjanak ki. A gél, mely több színben is kapható, egy évig használható.

Ára: 300 forint.*

A növények hasonlóan érzékenyek, mint az állatok vagy az emberek. A megfelelő folyadékmennyiség egyeseknek elengedhetetlen fontosságú, míg másoknál a talaj minősége a kulcskérdés. Nézd meg videónkat, melyben tanácsokat kapsz a nevelésüket illetően.
(%videobox(id: 60799)%)

Aprócska segítség: kerámia virágöntöző

Ha a Biogél látványát túl természetellenesnek találod, és az üveg helyett is szívesebben választod a kerámiát, akkor a Tchibo öntözőjét ajánljuk. A téglavörös öntözők praktikusak és mutatósak is. Egyszerűen töltsd meg őket vízzel, és szúrd a növények földjébe, melyek az öntözőből mindig annyi vizet szívnak el, amennyire szükségük van.

A virágföldből kilógó rész aprócska öntözőkannát formáz, így egyben mutatós dísze is a növényeknek. A virágöntözőket szobanövények és balkonnövények esetében is használhatod. Mindössze alig 15 centi hosszúak, mégis három-öt napra elegendő vizet képesek tárolni.

Két darab ára: 995 forint.*

A profi megoldás: automata öntözőkanna

Ha sok növényt tartasz a lakásban, és profi módon szeretnél gondoskodni a megfelelő vízellátásukról, akkor érdemes egy kicsit többet költened. A Gardena kifejezetten szobanövényekhez készült automata öntözőkannája ugyanis nem olcsó, de használata mellett biztos lehetsz benne, hogy kedvenceid mindig jó kezekben lesznek.

Az öntözőkanna - mely egy időkapcsolós transzformátorból és egy szennyszűrős szivattyúból áll, és amelyhez három, 12 kimenettel rendelkező cseppelosztó, egy kilenc méteres elosztótömlő, egy 30 méteres csepegtető tömlő, 36 tömlőtartó és 20 zárósapka tartozik - összesen 36 cserepes növény öntözéséről képes gondoskodni.

Az öntözést az időkapcsolóval ellátott transzformátor kapcsolja be naponta egy percre, és a vízelosztó nagyságától függően ezalatt 15, 30 vagy 60 ml vizet adagol. Az öntözőkannát a lakásban és a szabadban egyaránt használhatod.

Ára: 24 400 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű ár.

Ezt is szeretjük