4 kötelező kiegészítő nyárra
A következő kiegészítők elengedhetetlenek nyáron, akár hatalmas teraszod van, akár egy aprócska erkély.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak a ruhatáradat dobhatod fel néhány tetszetős kiegészítővel, hanem az otthonodat is. Legyen szó hatalmas teraszról vagy aprócska erkélyről, kényelem nélkül fabatkát sem érnek.

Ha az ülőbútorokról és az asztalról már gondoskodtál, eláruljuk, milyen kiegészítőket érdemes beszerezned ahhoz, hogy felhőtlenül élvezhesd a szabad levegőt!

Romantikus hangulatban: napelemes füzér

Ne elégedj meg a szobából kiszűrődő fénnyel vagy az utcai lámpák általi megvilágítással! A terasz és az erkély is megérdemli a megfelelő fényeket.

Ha ezen a nyáron különleges hangulatot teremtenél, tűzd tele a nagyobb virágokat világító rudacskákkal! Az IKEA SOLIG fényfüzére ráadásul energiatakarékos: a füzérhez napelem tartozik, így az áramszámlát sem növeli, és a környezetet is kíméled vele. Ha azt szeretnéd, hogy a terasz már akkor sejtelmes fényben ússzon, amikor lemegy a nap, állítsd automatára a füzért, így az sötétedéskor azonnal bekapcsol.
A SOLIG füzér esetében ráadásul LED gondoskodik a fényről, mely 70%-kal kevesebb áramot fogyaszt, és legalább négyszer hosszabb élettartammal bír, mint a hasonló, de hagyományos dekorációs lámpák izzói.

Ha egy kis harapnivalóra vágysz: elektromos grillsütő

A nyár nem telhet el kerti party nélkül - vagy legalább egy szűk körű szabadtéri sütögetés nélkül. Akár praktikussági, akár kényelmi szempontok vezérelnek, a TEFAL elektromos grillsütője minden esetben jó választás.
Az elektromos árammal működő sütő 48x26 centiméteres grillezőlappal rendelkezik, melyen egyszerre többféle ételt is készíthetsz. Süthetsz rajta pácolt húsokat, zöldségeket, halat, de akár rántottát is. Attól nem kell tartanod, hogy bármi is odaég: a lapok felületét tapadásgátló bevonattal látták el, mely a karcoktól és az egyéb sérülésektől is megóvja a készüléket. A felesleges zsír elvezetéséről a lap enyhén ferde állása gondoskodik, a finom szaftot pedig egy tálcában gyűjti össze. Kötelező nyári kellék!

El a legyekkel: ételvédő háló

A grillételek gyorsan elfogynak a friss levegőn. Ám, ha mégis maradna néhány falat, esetleg a desszert fogyott kevésbé, ne feledkezz meg letakarni őket.

A legyek, a méhek és a darazsak hajlamosak váratlan vendégként megjelenni a teraszon, sőt, kérés nélkül nekiállhatnak elfogyasztani a maradékot. Ha nem szeretnéd felkínálni nekik a nagy gonddal készített ételeket, fedd le a tányérokat a Tchibo ételvédő hálójával. Ez a filléres, mégis praktikus eszköz megvédi az élelmiszert a rovaroktól, ugyanakkor szellőzni hagyja azt, és még mutatós is. A fém keretre erősített, aprócska, halványkék virágokkal díszített hálót a használat után egyszerűen összecsukhatod, minek köszönhetően akár az evőeszközök között is tárolhatod.

Űzd el a kellemetlen látogatókat: szúnyogriasztó mécses

Akár a nagyváros szívében laksz, akár vidéken egy csendes kertvárosban, a szúnyogok nem kímélnek. Ha a kellemetlen látogatók nélkül szeretnéd élvezni a naplementét az erkélyen vagy a teraszon, ne feledkezz meg gondoskodni a távol tartásukról.
A szúnyogriasztó gyertyák igen közkedveltek, hiszen amellett, hogy elűzik a szúnyogokat, hangulatos fénnyel töltik meg az erkélyt - egy könnyű szellő azonban pillanatok alatt kiolthatja a lángjukat. Sokan ezért a szúnyogriasztó spirálokat részesítik előnyben, melyek órákon át képesek távol tartani a kellemetlen vendégeket. Ez utóbbiak valóban hasznosak, a füstjük azonban zavaró lehet.

Sokkal jobb megoldás, hogy beszerzel egy formás olajlámpást vagy olajmécsest, és azt töltöd meg szúnyogriasztó olajjal. Ezeknek a lángját jóval nehezebben oltja el a szél, hatékonyabbak, mint a gyertyák, és dekoratívabb látványt is nyújtanak, mint a spirálok. Az olajmécsesek bármelyik lakberendezési üzletben beszerezhetőek - a mi kedvencünk az EVA SOLO mécsese.

Ezt is szeretjük