4 extra erős WC-tisztító

Tisztaság a vízszint alatt is

Ha hatékony tisztítószereket használsz, nem kell bepiszkolnod a kezedet. Íme, négy vegyület, amelyekben nem csalódtunk!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak, akik nyűgként élik meg a takarítást, és olyanok is, akiket megnyugtat, ha rendet és tisztaságot teremtenek az otthonukban. Akármelyik csoportba is tartozol, a WC-tisztítás minden bizonnyal neked sem szerepel a hobbilistádon. A baktériumok, a vízkő és a kosz eltávolítása ráadásul nem egyszerű feladat, különösen a vízszint alatt, ahol sokszorosára hígítva a legtöbb csodaszer is csődöt mond, vagy meg sem tapad. Nem marad más hátra, mint hosszú percekig a csésze fölé görnyedni, és elkeseredett harcot vívni egyetlen fegyvereddel, a WC-kefével.

Ha ez a megoldás nincs ínyedre, válassz olyan WC-tisztítót, amely elég sűrű és hatékony ahhoz, hogy ne csak a perem, de a vízszint alatt is megtapadjanak, és kifejtsék tisztító hatásukat. A mellékhelyiség takarítása így gyerekjátékká válik, és mivel néhány perc alatt végzel vele, akár a napi rutinod részévé is válhat.

Utánajártunk, melyek azok a WC-tisztítók, amelyekben biztosan nem fogsz csalódni.

Rózsaszín illat a mellékhelyiségben

A Domestos Zéró Vízkő az egyik legkedveltebb hazai WC-tisztító, a fórumokon ódákat zengnek a hatékonyságáról. Sűrű állagának köszönhetően bárhol képes megtapadni, és nemcsak tökéletesen feloldja a baktériumok melegágyául szolgáló vízkövet, de mint minden Domestos termék, ez is remek fertőtlenítő hatással rendelkezik.

Kétféle változatban kapható, a zöld címkés dobozban lime illatú vízkőoldó rejlik, és bár a rózsaszín kiszerelésről nem derült ki számunkra, milyen illat ihlette, az biztos, hogy üdesége használat után még napokig érezhető marad a WC-ben. A Zéró Vízkő egyetlen hátrányát az ára jelentheti, a legtöbb boltban 700-800 forintot is elkérnek érte.

Egy fenyőerdő frissessége

A Sonett WC-tisztító gél ára ugyan magasan a hagyományos WC-tisztítóké fölött van, de használata közben legalább biztos lehetsz benne, hogy nem teszel kárt a bolygó élővilágában. A Sonett ugyanis öko termékeket gyárt, ennek megfelelően ez a tisztítószer is csak természetes anyagokból készül, összetevői között nem szerepel más, csak citromsav, cukortenzid, kókuszzsír-alkoholszulfát, növényi sűrítőanyag és természetes illóolajok.

Gél állagának köszönhetően jól megtapad a perem és a vízszint alatt is, valamint a csövekben is kifejti vízkőoldó hatását. A Sonett használata mellett a baktériumok miatt sem kell aggódnod, mivel antibakteriális fenyőolajat tartalmaz, ami nemcsak higiénikus tisztaságot, de friss illatot is varázsol a mellékhelyiségbe. A tökéletesen lebomló WC-tisztítót 1200 forint körüli áron szerezheted be a biotermékeket forgalmazó boltokban és webáruházakban.

A legjobb megoldások a lefolyók dugulása ellen

Nézegess képeket!

Elolvasom

Öblítés hegyi levegővel

A DM saját márkás tisztítószerei igazán megérik az árukat, hiszen amellett, hogy hatékonyak, praktikus megoldásokat kínálnak a WC tisztántartására.

A Denk mit tabelttát például a WC-tartályba helyezheted, így minden egyes öblítéskor éppen annyi feloldott tisztítószert juttathatsz a csészébe, amennyi szükséges a vízkő és a baktériumok megtelepedésének megakadályozásához.

Ennek a módszernek nagy előnye, hogy a hatóanyag olyan helyekre is eljut, ahová nem érnél el a WC-kefével, illetve hogy nem szükséges a csészében kotorásznod, a kórokozók maguktól is távoznak minden egyes öblítés alkalmával.

Ha ez mind nem lenne elég, a tabletta üde levegővel is betölti az egész vizesblokkot, ára pedig egyáltalán nem elrugaszkodott, a két darabos kiszerelés, ami cirka két hónapig varázsolja tisztítószerré az öblítővizet, 300 forint körüli áron kapható a DM drogériákban.

Vihar a biliben

A Bref Tornado WC-tisztító gél gyakorlatilag automata, vagyis neked nincs más dolgod, mint a csészébe öntened, és várnod, hogy a WC-tisztó tornádó kifejtse hatását.

Sűrű gél állagának köszönhetően függőlegesen és a vízszint alatt is megtapad, így az egész csészében hatékonyan veszi fel a harcot a lerakódott vízkő és más szennyeződések ellen.

Antibakteriális hatásának köszönhetően a kórokozók miatt sem kell aggódnod, ráadásul sok hasonló tisztítószerrel ellentétben az illata is kifejezetten jó: még választhatsz is az üde óceán és a friss citrus aromák között.

A Henkel ígérete szerint ezzel a WC-tisztítóval megkímélheted a kezed a piszkos munkától. A Bref Tornádót 500-700 forintos áron szerezheted be, kereskedéstől függően.

Ezt is szeretjük