Ragyogó edények pillanatok alatt
Utálsz mosogatni, ráadásul az odaégett ételmaradékokkal egyáltalán nem boldogulsz? Íme, négy meglepően hatékony segítség!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevés azon háziasszonyok száma, akiknek kedvenc elfoglaltságuk a mosogatás. Ám bármennyire is utálatos a házimunka ezen része, egyszerűen elkerülhetetlen.

A mosogatógép sokat segíthet, de csak a poharak, a tányérok és a bögrék esetében. A tepsikről, a lábosokról és a nagyobb hőálló edényekről nem lehet mással eltávolítani a makacs, odaégett szennyeződéseket vagy a letapadt tészta maradványait, mint kézzel.

Nem árt azonban, ha egy hatékony zsíroldó tulajdonságokkal bíró mosogatószer mellett néhány praktikus eszközt is tartasz a konyhában. A következő ötletes segédeszközökkel felére csökkentheted a mosogatás idejét, ráadásul az edényeket a legkisebb erőbevetéssel varázsolhatod ragyogóan tisztává.

Felejtsd el a mosogatószert!

A lefolyók dugulását sokszor nem a csőbe kerülő ételmaradékok okozzák, hanem a mosogatáshoz használt túl sok mosószer, mely lerakódik a lefolyócső falán. A lefolyók eldugulását is megelőzheted, ráadásul a mosogatást is megkönnyítheted, ha az edények tisztításához a Sodrófa.co.hu keféjét használod. A kör alakú kefefejjel kényelmesen súrolhatod át az edényeket még a sarkaknál is, a gumírozott nyél pedig stabil fogást biztosít.

Mindez hasznos a mosogatásnál, a kefe legnagyobb előnye azonban abban rejlik, hogy önmaga adagolja a mosogatáshoz szükséges mosószert. Utóbbit a

lecsavarható nyélbe kell tölteni, visszazárni, és már kezdődhet is a munka - mely ezzel az eszközzel garantáltan rövidebb ideig tart majd, miközben a mosószert sem pazarolod feleslegesen.

Ára: 3750 forint.*

A legpiszkosabb edények is ragyognak majd

A hosszabb főzési időt kívánó ételek után a legnehezebb általában elmosni az edényeket, hiszen nagyobb a kockázata annak, hogy odakap az étel, vagy éppen az edény peremére ég rá a zsír. Éppen ezért hasznos, ha tartasz otthon fém súrolószivacsot, mellyel pillanatok alatt leszedheted a legmakacsabb szennyeződéseket is. Tény azonban, hogy ezek az egyszerű szivacsok csak a kevésbé érzékeny edények esetében használhatók, az alumíniumedényeket például könnyen összekarcolhatják.

Ezt a problémát hivatott kiküszöbölni a Domet szappanos párnája: ez nem más, mint egy egyszerű szivacs, melyet fémszálakkal szőttek át, hogy hatékony segítség legyen a mosogatásnál úgy, hogy közben biztosan ne sérüljenek meg az edények sem. További előnye, hogy tisztítószerrel van átitatva, mely víz hatására oldódik ki a párnából, így mosogatószer használata sem szükséges hozzá. Egy csomag ráadásul tíz párnácskát tartalmaz.

Ára: 340 forint.*

Praktikák nagyanyáinktól
A mosogatást nem csupán hasznos eszközökkel, de hatékony házi praktikákkal is megkönnyítheted. Kattints ide, és ismerd meg a legjobbakat!

Nem szorul többet a kezed a pohárba

A mosogatás igen kellemetlen része a bögrék és a poharak megtisztítása, hiszen, ha egyszerű szivaccsal igyekszel ragyogóvá varázsolni őket, könnyen előfordulhat, hogy a végén a szivaccsal együtt a kezed is a pohárba szorul, vagy rosszabb esetben egyáltalán nem fér bele. Nagyanyáink hagyományos üvegtisztító keféi jó szolgálatot tesznek ilyenkor, de, ha még hatékonyabb segítségre vágysz, szerezz be egy igazán profi eszközt!

A Kookta.hu kínálatában találtunk rá erre a nagyszerű, nyeles mosogatószivacsra, mellyel gyerekjáték a poharak tisztítása. A virág alakú szivacs a rugalmas műanyag tartónak köszönhetően könnyen becsúszik a poharakba, így a legkeskenyebb és legmélyebb poharak alját is pillanatok alatt kimoshatod.

A nyelet ennek az eszköznek az esetében is megtöltheted mosogatószerrel, melyet tetszés szerint adagolhatsz mosogatás közben. A gumírozott nyél biztos fogást tesz lehetővé, a szivacs pedig cserélhető.

Ára: 5100 forint*

Tiszta tányérok és edények pillanatok alatt

Kinek a pap, kinek a papné - ki a mosogatószivacsra esküszik, ki a kefére, mellyel gyorsan és hatékonyan lehet lesúrolni az ételmaradékot az edényekről. Ha te inkább a szivacsot használod szívesebben, akkor sem kell lemondanod a praktikus mosószer-adagolós eszközökről. A Scotch Brite ugyanis kefe helyett mosogatószivacsot erősített egy olyan nyélre, melybe mosogatószert tölthetsz, és amelyből tetszés szerint adagolhatod a szükséges tisztítószert.

Csak csavard le a pumpás mosogató végén lévő kupakot, töltsd tele a nyelet, zárd le, és kezdődhet is a munka. A nyelet úgy alakították ki, hogy a hüvelykujjaddal kényelmesen elérd a nyél közepén lévő gombot, mellyel tetszés szerinti mennyiségű mosogatószert pumpálhatsz a szivacsba.

Ha utóbbi elkopik, egyetlen mozdulattal kicserélheted az utántöltőként megvásárolható szivacsok egyikére.

Ára: 798 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük