4 ennivalóan cuki kutyaruha
Hogy a kedvenced se fázzon!
A rövid szőrű kutyusoknak nem árt egy meleg kabátka a téli hónapokban. Íme, néhány csini darab!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány évvel ezelőtt a többség csak mosolygott azon, hogy az Amerikai Egyesült Államokban egész áruházakat szentelnek a házi kedvenceknek, ahol nem csak ételek, gyógyszerek és a tartásukhoz szükséges eszközök kaphatók, hanem csinos szoknyácskák, kabátok, mellények, sőt, overallok is.

Ma már hazánkban is számos olyan üzlet létezik, ahol mindezek a ruhadarabok megvásárolhatók.

Tény, hogy a kisebb termetű és rövid szőrű kutyáknak nem árt egy vastagabb, takarószerű kabát a téli sétákhoz, az azonban vita tárgya, hogy szoknyácskákra és nadrágokra is szükségük van-e a kedvenceknek - ezek ugyanis széles választékban kaphatók már itthon is. Kizárólag a gazdi döntésén múlik, hogy mibe öltözteti kedvencét, na meg azon, hogy utóbbi mit hajlandó elviselni magán.

Jó tanácsok a kutyusok ruhájának vásárlásához

Ha kedvencednek fajtajellegéből adódóan a hideg időszakban szüksége van valamilyen melegebb ruhácskára, és hajlandó is magán elviselni, akkor érdemes olyan darabokat vásárolnod számára, melyek jó minőségű anyagból készültek, tartósak, és könnyedén fel tudod adni őket a kutyára. Fontos továbbá, hogy a ruha kényelmes legyen, azaz ne akadályozza az állatot a mozgásában. Az anyag jellege is nagyon fontos: a műszálas ruhákat kerüld, erre ugyanis a kutyák nagyon érzékenyek - a műszál allergiás bőrgyulladást is okozhat náluk.

Nagyon lényeges, hogy a vásárlásnál szem előtt tartsd a kutya fajtáját, méretét és nemét. Más ruhácska jó ugyanis a szukáknak, illetve más a kanoknak. A ruha ne legyen se túl bő, se pedig túl szűk - az ideális öltözék egyébként az, amelyiknek a mérete némiképp állítható.

A Dog Things tavaszi kollekciójának egy darabja.

Négy cuki ruha, ha fázós a kutyusod

Ahogy említettük, a kutyaruhák terén ma már igen széles a választék, melyben akadnak viccesnek tűnő, ugyanakkor hasznos darabok. A következő négy igazán cuki ruhácska ilyen.

Szőrös kabátka a Koti Dog Fashiontől

A Koti Dog Fashion kínálatában akadtunk rá erre az igazán aranyos, ugyanakkor nagyon hasznos kis ruhadarabra. A meleg szőrmekabátka nagy előnye, hogy a kutyus hasát is védi. Tépőzárral záródik a hasnál, így könnyen, néhány mozdulattal ráadhatod a kutyára, és le is veheted róla a séta végén. A kabátka egyedi méretben, a kutyára szabva készül. Rendelésre sapkát is készítenek mellé.

Ára: 5250 forinttól.

Snowman overall télre a Dog Love Shoptól

Bár a karácsonynak már vége, a tél még érezteti jelenlétét. A havas sétákhoz elengedhetetlen kellék a Dog Love Shop meleg, puha overallja, mely bordó és zöld színben is kapható.

Anyaga tökéletesen megfelel a kutyusoknak, hiszen 90%-ban plüssből készült, 10%-ban pedig pamutot tartalmaz. Az overallt, mely könnyen ráadható, illetve gyorsan levehető a kutyáról, nem mellesleg pedig kényelmes mozgást biztosít, a hátán egy kis hóember is díszíti. Egyedi méretben, rendelésre készítik a kutya fajtájának és méretének megadása után.

Ára: 6750 forinttól.

Divatos mellényke a PinkyDogs-tól

Ha nem csupán meleg öltözéket keresel a kedvencednek, hanem olyat, ami egyben divatos is, akkor érdemes a PinkyDogs kínálatában kutakodnod. A téli kollekcióban akadtunk rá erre az imádnivaló kis mellénykére, mely szukáknak rózsaszín, lila és bézs árnyalatban, kanoknak ezüst, fekete és barna színben kapható. Kapucnival és vastag, meleg gyapjúbéléssel látták el, hogy kedvenced a nagy hidegben se fázhasson meg.

Ára: 10 400 forint.

Vastag klasszikus a Candy Fashiontől

Ha a kutyaruhák terén fontosabb szempontnak tartod azt, hogy az adott darab megvédje kedvencedet a hidegtől, mintsem azt, hogy trendi legyen, akkor a klasszikus, Dorka névre hallgató kabátka kiváló választás.

A Candy Fashion kínálatában található darab garantáltan megóvja kedvencedet a hidegtől, a steppelt, hőszigetelt kabátot ugyanis meleg polárbéléssel látták el.

A nyaknál és a hasrésznél tépőzárral, valamint patenttal záródik. A kutyus lábait engedi szabadon mozogni - a csizmácskák külön megrendelhetők.

Ára: 3280 forinttól.

Ezt is szeretjük