4 apró tárgy a lakásban, ami elhozza a gazdagságot és a szerelmet
Az ősi keleti bölcsesség segít, hogy boldogságra és biztonságra lelj.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerelem és pénz - talán ez a két dolog az, amire a legtöbben vágynak, hiszen egy kiegyensúlyozott párkapcsolat és az anyagi biztonság a boldogság alapját jelentheti.

Ha még nem talált rád a szerelem, vagy úgy érzed, a jelenlegi kapcsolatodra ráférne egy kis megerősítés, és mindemellett némi pluszbevétel is jól jönne, vesd be a feng shui trükkjeit!

A kompromisszumkészséget, a jó kommunikációt és a felelős pénzügyi döntéseket persze nem lehet néhány egyszerű dísztárggyal kiváltani, de a keleti bölcsességek szerint segíthetnek abban, hogy a megfelelő irányba mozduljon az életed.

Ártani egészen biztosan nem ártanak, ezért csak pozitív csalódás érhet, ha adsz egy esélyt a feng shuinak is.

Négyzet alakú ékszerdoboz

A négyzet alakú ládikák a fém elem energiáját támogatják.

Legyen szó ékszertartóról, vagy egy csinos kis dobozról, amiben emléktárgyakat, koncertjegyeket vagy fényképeket őrizgetsz, a lakás nyugati részében elhelyezve a négyszögletes alakú tárgy erősíti a fém chi áramlását, ezzel pedig a gazdagságot és a megállapodottságot hozza el a lakásban élők számára.

Ha a bejárati ajtó nyugati irányba néz, akár kulcstartónak is használhatod a ládikát.

Így tovább erősíti a chi kedvező áramlását, ha pedig egy-egy ilyen személyes tárgyatok a nyugati oldalon azonos helyen pihen, azzal az energiáitok is összeforrnak, a kapcsolatotok pedig erősebb és bensőségesebb lesz.

Még több szerelemhozó

Nézd meg videónkat, és ismerj meg szakértőnk segítségével még több olyan tárgyat, ami a feng shui tanai szerint segíthet megtalálni a szerelmet!

Üveg dísztárgyak

Egy szép parfümösfiola, egy váza vagy bármilyen, átlátszó üvegből készült dísztárgy a lakás északi részében elhelyezve a nyugalom és a békesség chijét erősíti. Ez azt jelenti, hogy az üveg a kapcsolatotokat harmonikusabbá teszi, de a mindennapos gondoktól, anyagi nehézségektől is megszabadít.

Az üveg a víz chijét támogatja, a szabálytalan, amorf, hullámos vagy görbe formákkal tovább erősítheted a pozitív energiák áramlását - ne tarts azonban az üveg közelében gyertyákat, illetve fém-, esetleg kőtárgyakat, ezek ugyanis csökkentik az üveg energiáját.

Fából faragott figurák

A keleti vagy délkeleti oldalon elhelyezett fa dísztárgyak az élet, a növekedés, az életerő és az aktivitás chijét erősítik. Elsősorban a négyszögletes, magas, vékony tárgyak vonzzák ezeket az energiákat.

A keleten elhelyezett faragott tárgyak képesek arra, hogy fellendítsék a pénzügyeidet, különösen, ha vállalkozásod vagy befektetésed van.

Akkor is érdemes ilyen dísztárgyakat elhelyezned, ha családalapítás előtt álltok, hiszen ezek az energiák felelnek a közös gyarapodásért, az új élet megérkezéséért is.

A fa energiát a tűz chijével, tehát gyertyákkal és vörös színnel fokozhatod, a föld és a víz elemek használata azonban nem ajánlott a lakás keleti felében.

Bíborszínű piramis

A lakás déli oldalában szunnyadnak a szenvedélyért, izgalomért és melegségért felelős energiák - ha még nem talált rád a szerelem, vagy úgy érzed, kihűlt a kapcsolatod, ezt a területet kell megerősítened. A vörös, narancssárga vagy bíborszínű tárgyak és a háromszög alakzat táplálja a tűz chijét, ezért egy apró, vérvörös színű piramis vagy csillag a déli részen elhelyezve felpezsdíti a szenvedély energiáit.

A hatást agyag-, kerámia-, esetleg szövet- vagy selyemtárgyakkal fokozhatod, ezek ugyanis a föld energiáját támogatják, ami pedig építőleg hat a tűz chijére. Kerüld azonban a fa, gyékény, bambusz vagy papír használatát ezen a területen, mert az gyengíti a tűz erejét.

Cikkünk megírásában Simon Brown Feng shui a gyakorlatban című könyve segített, mely a Hajja és Fiai Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük