Ha a WC-n folyik le a szerelmetek
Így mentsd meg a kapcsolatotokat!
A harmónia hiány előbb-utóbb a párkapcsolatodban is érezteti a hatását. Így erősítsd a szerelmi chi-t!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A feng shui összetett tudomány - az ősi ázsiai bölcsesség szerint minden mindennel összefügg, és ha az otthonodban nincs harmónia, az előbb-utóbb az életed különböző területeire is hatással lehet.

Mivel a legtöbb épület tervezésekor nem vették figyelembe a feng shui szabályait, a lakásban sok olyan terület lehet, amely elhelyezkedéséből vagy funkciójából adódóan kedvezőtlenül befolyásolja a chi áramlását.

Ha úgy gondolod, párkapcsolati problémáid hátterében a harmónia megbomlása állhat, ismerd meg a leggyakoribb lakberendezési hibákat, melyek a szerelem terén okoznak konfliktusokat, és tudd meg, hogyan orvosolhatod őket!

Lehúzzátok a kapcsolatotokat

A feng shui szempontjából a WC talán az egyik legveszélyesebb terület, mivel az örvénylő víz elszívja az energiát. A lakás bármelyik területén is legyen, mindig hajtsd le a tetejét, különben a csatornán keresztül elfolyik a pénzed, a karriered vagy éppen a szerelmed.

Fokozott a probléma, ha a vizesblokk a lakás nyugati részében kapott helyet, a víz ugyanis ebben a pozícióban elvonja a fémelem-energiát, ami szerelmi problémákhoz vezet.

Megoldás: Erősítened kell a fém- vagy földelem-energiát. Ha van természetes fény és egy kevés hely, tegyél egy kerámiacserépbe ültetett virágot vagy futónövényt a WC közelébe.

A fémelem-energiát ezüst- vagy aranyszínű fémgömbökkel erősítheted - ha egy csinos tálba rendezed őket, és egy kevés potpourrit is öntesz hozzá, csinos dekorációnak álcázhatod a chi erősítésére szolgáló elemeket. Ha erre sincs lehetőség, szerezz egy szép, fekete követ, és tedd mindig a lehajtott WC tetejére. A fémelem így meggátolja, hogy a víz elszívja otthonodból a chit.

Árnyék vetül a szenvedélyre

Ha otthonod egy részére árnyék vetül, akkor a chi bizonyos része elvész. Ha egy zsúfolt nagyvárosban élsz, szinte bizonyosan van a lakásnak olyan oldalra, ahonnan egy szomszédos lakóház eltakarja a napot.

Ha az épület a nyugati oldalon áll, vagyis a lakás nyugati része marad állandó félhomályban, akkor a romantikával és elégedettséggel kapcsolatos chi energia szenved hiányt.

Megoldás: Erősítsd a nyugati oldalon a fémenergiát. Helyezz fémből készült szélcsengőt vagy szép, fémből készült tálakat a nyugati oldalra.

A kerek levelű növények és a kerek, ezüstszínű vázába helyezett vörös virágok is segítenek. Az ezüst és a vörös szín más dísztárgyakon vagy akár a falon is megjelenhet, mert ez a két árnyalat önmagában is segíti a fémelem-energiát.

Ha az árnyék a déli oldalról vetül a lakásodra, akkor annak a szenvedéllyel kapcsolatos energia látja kárát, ami szexuális problémákhoz, elhidegüléshez vezet.

Megoldás: Erősítsd a tűzelem-energiát. Telepíts kandallót vagy égess gyertyákat a lakás déli részében. A magas, hosszúkás levelű növények - különösen, ha ha leveleik vagy virágzatuk bíborszínű -, valamint a fafelületek is sokat javítanak a helyzeten. Szúrós tárgyak, hosszúkás mintázat, illetve puha bútorszövet is megfelelő lehet a chi erősítésére.

Melyik területhez melyik energia tartozik?

A feng shui nyolc területre osztja a lakást, minden területhez egy-egy energiát kapcsolva, amely befolyásolja életed valamely területét. Hogy melyik energia hol található a lakásodban, azt a bágua térkép segítségével állapíthatod meg.

Ha csak alszotok a hálóban

Az északi fekvésű hálószoba chi energiája békét, nyugalmat sugároz. Remek légkört teremt az önvizsgálatra és a spiritualitásra, idősebbeknek vagy alvászavarral küszködőknek kitűnő választás. A kapcsolatotokból azonban kiölheti a szenvedélyt, közömbössé tehet titeket, ami nemcsak a szexualitás terén, de kapcsolatotok minden pontján nyomot hagy.

Megoldás: A rózsaszín melegebb árnyalatai, valamint a burgundi vörös és a piros vitalitást kölcsönöz az egyébként csendes, nyugodt fekvésű északi hálószobának.

Ne vidd túlzásba a használatát, mert ebben az esetben a hálószoba szenvedélyes lesz ugyan, ám a pihenésre alkalmatlanná válik. Inkább csak kiegészítőkön jelenjenek meg a romantikus árnyalatok.

A párosan elhelyezett tárgyak is erősítik az összetartozás érzését. Ez lehet egy pár festmény, szobor, két növény ugyanabban a kaspóban vagy egy pár gyertyatartó - a gyertyák egyébként is a szenvedély chijét fokozó tűz elemet erősítik.

Cikkünk megírásában Simon Brown Fengsui a gyakorlatban című könyve segített, mely a Hajja és Fiai Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

OLVASD EL EZT IS!

par
  • párkapcsolat
  • feng shui

Merre néz az ágyad?

Ezt is szeretjük