3 szín, ami tönkreteszi a párkapcsolatodat
Ne használd őket a hálószobában
A színek befolyásolják az érzelmeket, így a kapcsolatodra is hathatnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A körülötted lévő színek befolyásolják a hangulatodat, hatással vannak az érzelmeidre és arra, milyennek látod a világot. Nem mindegy tehát, milyen színeket használsz az otthonodban, ahogyan az sem, hogy hol használod ezeket a színeket. Míg bizonyos árnyalatok jól mutatnak a konyhában vagy a nappaliban, a hálószobában komoly feszültségeket okozhatnak.

Ez az a hely, ahol a legtöbb időt töltitek kettesben, ahol lehetőségetek van megosztani egymással a legbensőségesebb problémáitokat és ahol feltölthetitek energiával a kapcsolatotokat.

Az alábbi színek azonban megakadályozhatnak ebben, mert az általuk sugárzott hangulat alkalmatlanná teszi a hálószobát a közös pihenésre és a meghitt beszélgetésre.

Konfliktuskezelés helyett parázs vita - sárga

A nap színe erősíti a kreativitást, inspirálóan hat és jókedvre derít, emellett pedig a munkavégzést is hatékonyabbá teszi. A hálószobában azonban nem csak azért nem javasolt a használata, mert megzavarhat a nyugodt pihenésben és a kikapcsolásban, hanem mert nagy felületen alkalmazva párkapcsolati problémákhoz is vezet.

Bár a sárga segíti a kommunikációt, azt, hogy hatékonyabban közöld másokkal, mit gondolsz a világról, indulatossá és agresszívvá tehet, így könnyen előfordulhat, hogy mindketten a magatok igazát hangoztatjátok, egymást viszont nem halljátok meg.

Annál is valószínűbb mindez, mert a sárga hajlamos önfejűvé, kritikussá, sőt okoskodóvá tenni, így egy ártatlannak induló esti beszélgetésből hamar parázs vita kerekedhet, amikor segítő szándékú tanácsok helyett olyan sértéseket vágtok egymáshoz, amivel még saját magatokat is meglepitek.

Az inspiráló, kedélyjavító sárgát használd bátran a konyhában vagy az előszobában, de semmi esetre se fesd sárgára a hálószoba falait, ha békességben szeretnéd álomra hajtani a fejed.

Szerelem nélküli szenvedély - vörös

A vörös a szenvedély és a szexualitás színe, ezért apró kiegészítőkön bátran használhatod a hálóban, ha egy kis érzéki utánpótlásra van szükségetek, egy egész fal vörösre festése azonban komoly feszültségekhez vezethet.

Mivel a vörös nagyon erős hatású szín, ha ingerlékeny vagy fáradt vagy, ahelyett, hogy a szerelem istennőjévé varázsolna, könnyen fúriává tehet, de egy fárasztó nap után a párodra sem lesz éppen pihentető hatással, ezért valószínűleg ő is hamarabb felkapja a vizet.

A vörös erősíti az önbizalmat és magabiztosságot, eközben azonban hajlamossá tehet arra, hogy megfeledkezz a másik érzéseiről. Hiába szenvedélyes szín, ha a szexben is az énközpontúság, az uralkodási vágy és az agresszió dominál, nem sok örömötöket lelitek majd az együtt töltött órákban.

A legjobb, ha a vörös színt a hálószobában csak olyan tárgyakon alkalmazod, melyeket bármikor el tudsz tüntetni szem elől. Egy piros ágytakaró vagy gyertya jól jöhet, ha egy szenvedélyes, romantikus éjszakára készültök, a hétköznapokban azonban, amikor sokkal fontosabb a lelki egymásra hangolódás, vagy egyszerűen csak pihenésre vágytok, tedd a fiók mélyére a vörös kiegészítőket.

Távolságtartás és bezárkózás - fekete

A sikkes, elegáns feketével nem lehet mellényúlni, ha táskáról vagy cipőről van szó, a hálószobában azonban komoly galibákat okozhat a sötét árnyalat. A fekete komolyságot és kimértséget sugároz, távolságtartóvá és irányíthatatlanná tesz, így nem sok esélyetek lesz rá, hogy egy aprócska nézeteltérést komoly vita nélkül, egyszerű kompromisszummal oldjatok meg.

Így rendezd be a hálószobát!

Ha azt már tudod, milyen színeket nem tanácsos a hálóban használni, nézd meg videónkat, és tudd meg, hogyan rendezheted be a tökéletes hálószobát!

A fekete hosszú távon levertté, kedvetlenné, depresszióra hajlamossá tehet, ami hamar elveszi a kedveteket attól, hogy energiát fektessetek a kapcsolatotokba.

A fekete a hatalom és az önállóság színe is, ami bizonyos élethelyzetekben a segítségedre lehet, megakadályozza azonban, hogy egyenrangú félként tekintsetek egymásra, illetve bevonjátok a másikat a személyes problémáitok megoldásába.

A fekete a színészi képességeket is erősíti, ami szintén nem feltétlenül negatív tulajdonság, a hálószobában viszont, ahol a párod a közönség, nincs helye olyan színnek, amely nem az őszinte érzelmek kommunikációját segíti.

Cikkünk megírásában Stephanie Norris Színterápia című könyve segített, mely a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük