Milyen színek illenek a lakásodba?
A Bikának pasztell, az Oroszlánnak vérvörös
Lakásfestés előtt állsz? Tudd meg, milyen színek illenek a jegyedhez!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha lakásfelújítás vagy festés előtt állsz, biztosan te is sokat gondolkodsz azon, milyen színeket válassz a lakás dekorálására. Nem könnyű ugyanis olyan árnyalatokat találni, amelyek jól mutatnak egymással, nem rikítóak, de nem is unalmasak, és nem is unod meg őket néhány héten belül.

A Tűz jegy hálója
Tűz jegy levegő elemekkel társítva

Akár hiszel az asztrológiában, akár nem, érdemes lehet elgondolkodni azokon a színösszeállításokon, melyeket csillagjegyedhez társítanak a horoszkópkészítők. Még az is lehet, hogy megtetszik egy ötlet.

A Tűz jegyei: Kos, Oroszlán, Nyilas

A Tűz jegyekhez tartozók akkor érzik igazán jól magukat, ha otthonukat a vörös, a bíbor, a skarlát, a borostyán, a narancsvörös, esetleg ezeknek a színeknek a kékes árnyalata, az indigó, a gesztenyebarna vagy az ibolya uralja.

Mivel ezek a színek nagyon intenzívek, olyan helyiségekben, ahol pihenésre, kikapcsolódásra vágysz, érdemes a föld jegy színeivel tompítani a vibrálást. A tűz levegő nélkül lassan kialszik, vagyis ha azt szeretnéd, hogy az erős, életteli színek hosszú távon is pezsdítően hassanak arra, aki a szobában tartózkodik, kombináld őket a levegő színeivel, a Víz színeit azonban - leszámítva a már fent említett kékes árnyalatokat - nem szerencsés egy Tűz jegy uralta otthonban alkalmazni.

A Föld jegyei: Bika, Szűz, Bak

Ha valamelyik Föld jegy szülötte vagy, különös kapcsolat fűz a szépséghez és a színekhez. Jól fogod érezni magad egy természetes, pasztellszínű otthonban, legyen az barna, zöld vagy sárga, de akár halványkék vagy finom rózsaszín is.

A föld mély, tónusos színei, a sötétbarna, a sötétszürke vagy a fekete is otthonos hangulatot teremtenek a Föld jegyekhez tartozóknak.

A Föld színei saját árnyalataikat leszámítva a Víz jegyek színeivel párosíthatóak a legjobban. Víz nélkül a föld száraz és meddő lenne, a megnyugtató, pasztellszínű otthonba inspirációt hoznak a tengeri kagylók és tarka halak visszafogott, mégis életteli színei. Jó választás lehet a tengerzöld vagy az akvamarin, az ezüst és a mályva is.

A Föld jegy nappalija
Föld jegy vizes elemekkel társítva

A Levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

A Levegő jegyek leginkább az ég színeivel állnak kapcsolatban. Ide tartozik természetesen az acél-, a türkiz- vagy a sötétkék, de a halványzöld, a rózsaszín narancsos árnyalatai, a Nap színei és az éjszakai ég feketéje is.

A Levegő jegyek racionális gondolkodásmódja és időnként hűvös érzelmi reakcióik felélénkíthetőek más elemek színeinek segítségével. A Levegő jegyűek elegáns, de visszafogott otthona megpezsdíthető a Tűz színeivel, hiszen annak melege segíti a levegő keringését. A Föld és a Víz színei azonban nem ajánlottak, a mélyebb földszíneket a Levegő jegyűek hosszú távon unalmasnak és értéktelennek találják.

A Levegő jegy nappalija
Levegő elem tűz jegyekkel társítva
A Víz elem nappalija
Víz jegy föld elemekkel társítva

A víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak

A Víz jegyekhez főleg a tenger színei kapcsolhatóak: a zöld számtalan árnyalata, a kagylók, halak és tengeri növények vörös vagy barna színei, a halványlila, a mályva vagy az akvamarin, de a kék bizonyos árnyalatai, a habok fehérje és a háborgó óceán ezüstös vagy füstös színei is harmonikus otthont teremtenek a Víz jegyek szülöttei számára.

A Víz elem jól kombinálható a Földdel, és bár árnyalatai nyilván harmonizálnak a Levegő színeivel is, egy Víz-Levegő összeállítású otthon zavaróan fényes és levegős lehet, amit a sokkal hajlékonyabb, érzékenyebb és elvonultabb Víz jegyűek nem fognak élvezni.

Cikkünk Paul Wade Lakberendező asztrológia című könyve alapján készült, mely a Bioenergetic Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük